Să faci din social democraţie social-cârdăşie

Nu ne-a ieşit cu Dracula Park, dar am făcut, să recunoaștem, destule de groază! Şcoli, spitale, drumuri… Iar acum intră pe listă şi azilele de bătrâni. Ştiu, clişeu de presă, repetiţie supărătoare, că numai asta ştiu să facă ziariştii ăştia, disperaţi după rating. Şi le mai şi strică unora zenul şi-aranjamentele.

Apropo de aranjamente, de o bună bucată de vreme au românii, de dragul stabilităţii, combinația asta cu iz fesenist, pe galben-albastru și roșu. Sub aceste culori țara parcă se prăbușește. Ce ironie, cu alăturarea asta de culori! Dar și ce tristețe cu alăturarea asta de speciali cu baroni. De fapt, veselie, ospăț, petrecere eternă în rândul super-bugetarilor. Ei sunt câștigători la loteria căpușelor, iar în urma lor nu rămâne altceva decât prăpăd.

Înțelegem acum de ce nu sunt bani de alocații decente? Înțelegem de ce se mută zilele astea bătrânii, în pături, din cămine de groază în vile fantomă? Înțelegem de ce în 30 de ani nu s-a ridicat măcar unul dintre prea promisele spitale regionale?

Pentru că șoferii cu spate politic, surorile și nepoții șmecherilor învârt teancuri de bani și funcții, ajungând cu declarațiile lor de avere să strângă n case și terenuri. Bogăția lor e sărăcia societății, iar tupeul lor a ucis pur și simplu normalitatea din această țară.

Social-cârdășia asta care împarte vouchere și scapă printre degete 50 de euro la trei luni a alungat milioane de oameni în străinătate, hrănind extremismul și setea de revanșă a celor rămași.

Cârdășia cu față umană este programul guvernamental pe care trebuie să-l înghițim în numele unei stabilități închipuite?

Căminele de bătrâni cu condiții deplorabile sunt doar o cameră a blocului în care ne obligă niște derbedei să trăim. Mai tresărim la accidente, mai adie un vânticel de consternare și revoltă, dar nimic nu oprește fabrica de combinații.

E o rușine națională, zice șeful de scară, plecat în delegație. Serios? Și cine o tolerează? Cine întreține, domnule, această social-cârdășie?

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.