De ce ne faci asta, Liviu?

Nu mai e un secret pentru nimeni că Viorica Dăncilă se descurcă cu oaresce stângăcie în rolul de premier al României. N-ar fi nici prima nici ultima persoană din lume care trebuie „să lupte” cu o pălărie prea mare. De fapt, ca să fiu onest, nu putem să disecăm niciodată abilitatea doamnei de a fi un bun premier, pentru că ne împiedicăm imediat în gafele ce țin de vorbire și protocol.

N-avem deci șansa de a analiza în profunzime performanța actualului premier pentru că el are probleme, suficient de mari, la un nivel pe care nimeni n-a îndrăznit să-l prevadă. Viorica Dăncilă e vizibil incomodată de partea cea mai soft a postului de care știm că se ocupă. Nu-i ies discursurile, nu îi ies ieșirile pe teren, nu-i merg bine deplasările și iese cu reputația șifonată când este „împinsă” la discuții în limbile de circulație internațională. Și, sincer, îmi pare rău când realizez că unele grimase transmit clar că suferă. Dar Liviu Dragnea insistă să joace cu-acest vârf accidentat la glezna de sus.

Dar de ce face Liviu asta? Ce suflet trebuie să aibă acest om în primul rând față de o femeie care îi este și colegă? De ce a riscat s-o expună în așa hal? Și de ce joacă atât de riscant viitorul unei țări? De ce s-a supărat Liviu pe toți românii? Viorica Dăncilă ne reprezintă pe toți, de la nivelul Daea și prietenii lui până la cel mai hipster sorosist, tânăr frumos, înverșunat și liber.

Orice om îi e frică, dar n-are încotro, și realizează că Viorica Dăncilă e expresia curentului „pentru că putem” din PSD. Dar, mai devreme sau mai târziu, orice om se va întreba de ce dracului nu putem mai bine.

Chiar dacă este docilă, senină ca o panseluță și non-conflictuală, Viorica Dăncilă nu-l ajută pe Liviu Dragnea. Pentru că, și cu mintea de grădiniță, poți aprecia că mașina n-o conduci cu indicații (chiar foarte pertinente) de pe scaunul din dreapta. Un șofer distrat și stângaci te poate proiecta în copac și poate provoca oricând o tragedie. De ce riscă Liviu Dragnea asta, chiar rămâne pentru mine o mare necunoscută.

Poți să faci sute de ilegalități și să ai mii de bătălii cu justiția și statul paralel și tot mai găsești simpatizați de urcat în autocar. Dar să pui în frunte executivului un om care se chinuie cu limba română e o mare mârlănie și un mare dispreț. Practic, Liviu Dragnea (la pachet cu PSD-ul) și-au bătut joc de însemnele unei instituții. Guvern ar trebui să însemne demnitate, luciditate în luarea deciziilor, responsabilitate față de destinele comunității, nu gafe în cascadă.

Românii au votat masiv PSD+ALDE, iar răsplata acestor partide pentru electorat e un guvern fără sonor, care provoacă la fiecare apariție râs și îndoială. De ce? Jur că nu înțeleg!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.