Pe bune! Te învăț acum cum să pregătești un pește fără finețuri. Că invers știe toată lumea. Cost rețetă sub 40 de Ron.
Necesar:
Una bucată file șalău – subt 20 lei
Mix legume congelate – 7 lei
O clementină+O lămâie – 5 lei
Un iaurt – 2 lei.
*Despre șalău mulți zic, și poate au dreptate, că miroase a pește. Mai mult decât alți pești, culmea. Se rezolvă chestiunea asta cu jumătate de clementină stoarsă la intrarea în cuptor, un strop de lămâie, stoarsă și ea și cu un ulei de măsline cu busuioc (pe-ăsta îl ai deja în casă, nu?)
Și se procedează așa: peștele se tratează cu sare, puțin busuioc, foarte puțin cimbru, zeama citrice iar în lateral, în tăviță legumele congelate. De preferat unele care să aibă-n dotare morcovei (baby carrots) și sau brocoli. La ieșirea din cuptor, peste 20-30 de min. adică, se face din nou botezul cu zeama de citrice.
Se servește cu un sos alb. Care se face, în varaintă low cost, cu juma 3 lingurțe de iaurt, un vârf de linguriță de muștar și iar juma de clementină stoarsă.
Dintr-o singură „felie” de șalău (adică un fileu) aproximez că se pot sătura lejer două persoane, ba chiar 3…
Poftă bună!
Leave a Comment