Catastrofa – probă eliminatorie în administrație

“Asta e. Ce să facem? Să dăm o lege să nu mai bată vântul?” – zice premierul Tudose după ce furtuna din vestul țării a omorât niște oameni.

Acel Asta e mi se pare revoltător și suficient pentru o demisie. Atunci când îți asumi șefie de cabinet îți asumi că ai grijă de destinele unor oameni pe o anumită perioadă, indiferent de vreme. Adică nu poate exista un Tudose premier de cer senin și Oricinealtcineva când bate vântul.

Dincolo de obrăznicie e clar că politicienii nu-și înțeleg menirea. A administra o țară înseamnă a o trece cu bine și prin situații mai delicate/nasoale. Război sau calamități naturale. Să nu-ți moară cetățenii e cam punctul 1 în fișa postului. Ba mai mult, tu ești acolo pentru ca celor mulți să le fie bine. Chiar și pe vânt puternic.

Avem administrație, locală sau centrală, și cheltuim bani ca ea să funcționeze, tocmai pentru a trece cu bine momente dificile. Vrem infrastrcutură, dar la fel de mult vrem să prevenim situațiile care ne pot pune în pericol. Pentru asta există spitale, poliție, protecție civilă. Adică instituții care să ne ocrotească. Și-acum ne trezim că fix cei care conduc astfel de instituții îl bagă pe Asta e la înaintare.

Nu vreau acum să duc discuția în zona asta, dar cu astfel de politicini se întrețin și cetățenii care în caz de război vor spune așa: Ne atacă țara cutare? Asta e! Pune mâna pe lopată, Tudose! Și dacă pierzi înseamnă că a bătut prea rău vântul.

Nu e loc pentru Asta e, cum nu e potrivit nici să te scape, ca viitor președinte un sec Ghinion când te referi la soarta celor pe care urmează să-i reprezinți.

Din ieșirea lui Tudose, dar și din muuult alte exemple înțelegem că ei, politicienii, nu-și înțeleg datoria. Ba chiar o sfidează! E nasol, dar și noi la alegeri ne comprtăm la fel. Nu mergem la vot și dăm nepăsători din umeri…Asta e! Dar e prost.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.