Am putea cere asta președintelui nostru?

Vă salut, oameni ai interentului! Mă bucur că ați tresărit/zâmbit și chiar scrâșnit din dinți când l-ați văzut pe Klaus Iohannis în straie estivale. Să recunoaștem, arată bine. Cum se zice la scara blocului, are meclă de președinte. Și-a ieșit bine și colecția de meme-uri. Dar îi putem noi oare cere un favor domnului Iohannis?

Să-și amintească, spre exemplu, de strigătura aceea electorală, cu România lucrului bine făcut și s-o reia. S-o invoce chiar cu voce tare la posturile publice de radio și tv (că nu trăiește lumea exclusiv pe wall!) și în n luări de cuvânt, să toace mărut-mărunt problema și să provoace țării un zvâc. Terminați cu țopăiala fiscală, obraznicilor, că vă tai mingea, nu e suficient. Se poate mai mult! E nevoie de mai mult!

Ok, am înțeles, stă bine pă outfit și a făcut frumos chiar și la Casa Albă. Ce ne facem insă aici, unde sunt restul de case de prin declarațiile de avere ale tuturor politicienilor? Când construim în jurul acestor case o țară mai civilizată?

Știu, Klaus nu-i la Guvern, iar acolo e chiar ALDE PSD, fix bau-bau. Păi nu detaliul ăsta l-ar obliga să fie mai prezent și mai aprig în discurs în a cere să se întâmple lucruri? N-ar putea fi președintele nostru supărător de insistent în a cere să meargă cu metroul până în Drumul Taberei și cu mașina pe autostradă până la Sibiu, urgent? N-ar putea el să-i deranjeze pe câte unii cu telefoane și vizite? N-ar putea el s-o mai ia la picior și mai jos de Retezat? Știți de ce? Pentru că acolo unde vine number one în stat mai dă premarele cu o bidnea.

Să nu mă înțelegeți greșit. Mă bucur că-i dăm președintelui nostru toate like-urile. Pe cele mai multe chiar le merită. Dar n-am putea noi oare să-i cerem să nu uite de noi, ăștia de dincolo de ecrane, fără de Ray-Ban la retină. Ăștia care nu vedem mișcare pe frontul promisei transformări. Păi nu ne amăgirăm noi că facem și dregem precum la Sibiu și-n împrejurimi?

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.