Neam săturat se întoarce!

Scriam în 2013 despre Strada” Neam săturat” și despre victoriile unei noi generații, care nu doar că a prins gustul protestelor, ci care iși cam pierde răbdarea cu întreaga clasa politică. Astăzi, la 4 ani distanță, România e din nou în stradă, iar ideea de bază e aceeași: Ajunge! Gata cu hoții, cu hoția și cu toate acele gesturi care ne fac rău și ne țin departe de partea prosperă și civilizată a continentului.

Câteva sute de mii de „răgălii” strigă în multe dintre orașele țării, strigă pe-o singură voce faptul că e pur și simplu sfidător ca politicul să-i apere pe corupți de lege. Practic, oamenii se simt dezamăgiți și înșelați văzând că cei trimiși în instituții, în urma votului consumat recent, nu se luptă să-i apere pe ei de hoți, ci pe infractori de lege.

Românii au început să înțeleagă că nu-și mai permit să fie indulgenți față de corupți. Pur și simplu nu mai vor să facă asta, iar atitudinea lor este cât se poate de sănătoasă. Toată lumea din stradă știe că acești șobolani se ascund și-n alte partide, nu doar în PSD. Față de toți există aceeași repulsie. Scandările încasate în aceste zile de PSD, vor avea aceași intensitate împotriva tuturor celor care se poziționează de partea penalilor.

Promit să revin cu observații despre mesajul care se ridică din piețe.

Astăzi însă o să inchei prin a spune că îmi dă cu rest teoria care susține că există niște păpușari care îi manipulează pe români învățându-i/îndemnându-i să fie exigenți cu angajații lor din Parlament sau Guvern. Păi care e deranjul? Adică ar fi de preferat o populație inertă care înghite promisiuni pe bandă? Am fi mai câștigați dacă pentru câțiva leuți în plus am merge pe stradă cu capul plecat?

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.