La metrou, în Drumul Taberei!

  • Am fost să văd minunea: 3 stații de metrou, din Drumul Taberei, aproape gata. Sincer, nimic senzațional! Dar suficient de interesat cât iasă oamenii din casă, să-și plimbe copilul pe marmura virgină de prin subteran. Și o șansă unică să-ți faci un selfie rar, de tunel.

metrou-ziua-zmetrou-drumul-taberei

Nu-mi pare rău că am venit!

Pe străzile din Drumul Taberei a fost duminică agitație. Cum era odată prin cartier când juca Steaua în Ghencea. La fel și sub ele. Forfotă! S-a coborât la metrou, dom’le. De fapt, a fost Ziua Porților Deschise la câteva stații – Orizont, Favorit și Drumul Taberei 34. Se știa de eveniment de prin presă. Treaba a pornit românește. La început site-urile au scris că în tot weekendul vom merge la metrou ca la muzeu, apoi s-a conturat ideea că doar pe 27 vom vedea live locurile prin care va aluneca legendarul balaur subteran!

Domnul din imaginea alăturată era încântat de cum își petrece duminica. Mi-a zis că are 90 de ani. Mi-a spus asta după ce a exclamat: „hai că nu-mi pare rău că am venit!”. E mișto civilizația! Te bucură, indiferent de vârstă. Erau mulți tați cu odraslele de mână, făcând ad-hoc pe inginerii…

metrou-90 metrou-90b

– Când o să vedem metroul mergând?

– Suntem în România!

Mă gândeam și eu că o să-mi sune telefonul. Să fac în gura mare poanta cu „sunt la metrou…la Favorit”. N-a sunat, că nu era semnal. Dar așa am avut timp de conversație cu „oficialii” purtători de vestă. Credeți că mergem cu metroul la toamnă? 3 persoane „atacate” 3 răspunsuri diferite. În iulie, a zis unul dintre ei. Să vedem, la toamnă e posibil a zis al doilea. Al treilea fost cel mai misterios: Suntem în România! A și repetat: suntem în România! Să vedem după alegeri…

Da, suntem în România și metroul din Drumul Taberei ar fi putut să sosească în 2015, dacă și-n țara asta cuvântul dat cetățenilor ar fi avut vreo valoare. În 2016 facem însă porți deschise la 3 stații care nici ele nu sunt 100% gata. Mai e mult de muncă la unele, mai chestii de finisat la astea vizitate. Și mai sunt și alegeri. Toamna lui 2017 e îngrijorător de aproape și supărător de departe.

Domnul de 90 de ani a văzut însă minunnea. N-au mințit! Chiar se săpa pentru metrou. Dacă mai trăiește până la toamnă o să apuce și uși deschise, nu doar porți. Dacă mai trăiește și dacă, după alegeri, vor fi bani. Căci nimic nu e sigur.

Suntem în România!

metrou-34 metrou-34b metrou-favorit-b metrou-favorit metrou-favorit-cmetrou-orizont-b

metrou30 metrou-tunel metrou-peron metrou-orizont metrou-favorit-c metrou-orizont-b metrou-orizont-c metrou-orizont-d

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.