Recunosc, sunt dintre cei comozi si dintre cei care nu gatesc pentru ca li s-a facut foame, ci pentru ca li se facut pofta. Prin urmare, ca sa ma scoti din zona de confort si sa ma trimiti la bucatarie trebuie sa-mi faci pofta si, da, televizorul reuseste cel mai des asta. Cu ajutorul emisiunilor culinare am indraznit, spre exemplu, sa pun pe gratar pastrav invelit in prosciutto. Dar astazi vorbim despre burgerii de casa la care am ajuns datorita unui grasun cu accent francez de pe Paprika Tv si punem aici pe blog cele doua retete, cea adaptata de mine si cea originala a lui Jaques Pepin.
La reteta de Burgeri de casa, asa cum am adaptat-o eu de la Paprika Tv, secretul gustului bun cred ca a fost ceapa verde 🙂 Pentru 6 burgeri gigant eu am folosit carne tocata – amestec de vita&porc (450g vita-350g porc) dar in varianta originala de la tv burgerii erau cu carne de oaie. (Cred ca oaia ii face mai gustosi!) si, mi se sopteste in casca, de catre un coleg gurmand, data viitoare ar trebui sa las de-o parte porcul si sa merc 100% pe vita.
Buuun…La carnea tocata am adaugat ceapa verde tocata si ea manual, ciuperci taiate „grosolan” 🙂 sare, ulei de maslie, ceva ierburi si am pus „piftelele” la grilul bine incins. Cand carnea era aproape facuta, am aruncat pe foc si chiflele. Mi-a placut ideea de a le pune si pe ele pe grill dupa ce le-am stropit cu ulei de masline.
La inceputul textului va ziceam ca-s comod, nu? Din punctul asta m-am abatut grav de la reteta. Nu i-am facut sosul recomandat de Chef ci am improvizat cu salata verde, castravete verde si maioneza…galbena, din magazin. In carnea tocata nu am introdus miseleste nici cub de branza feta, pentru tenta mediteraneana pentru ca n-am avut incredere in combinatia asta. Colegul gurmand din casca mi-a zis ca pe viitor sa am in vedere totusi niste branza cedar. Notat!
Un detaliu, dom’ bucarat a zis – si bine a facut – sa nu lasam amestecul de carne & stuff sa fie prea subtire, pt ca asa fac cei de la fast-food din motive de fast, adica de viteaza. Preparati un bulgare mai maricel si-o sa fie bine!
Eu am asezat langa burgerii de casa si-o bere neagra si miscarea s-a dovedit a fi inspirata. Intreaga opreatiune a durat undeva pana in 30 de minute. Iar din carnea cumparata am executat 4 portii maricele si alti 4 bulgarasi, mai mici, i-am pus, cum se zice la scoala, pentru un viitor apropiat, la pastrare.
Legatura acum la specialistul care nu doar ca va arata cum se face Lamb Burger (de la minutul 6.17), dar va demonstreaza ca si papilele gustative sunt sensibile la accentul bucatarilor „franceji”.
Leave a Comment