Părinte,

Trebuie sa vină la noi in comună un investitor. Vrea să facă fabrică mare, să dea salarii la enoriași. Dar nu e ortodox…

Si vreau ca prin invățătura ta sa-mi calauzești calea, parinte, căci mai am si alte dileme: am tot primit bani de la mama aflată la muncă în străinatate și când a fost cu putință am dat si la biserică. Sa-mi fie cu iertare părinte, dar mama lucrează in Italia, la o familie de catolici, deci nu-s ca noi, votanți ortodocși. Vor fi primiți, părinte, acolo sus?

Părinte, ce ne trebuie nouă bani europeni, de la străini adică? Ăia acolo la FMI au biserică? Or fi toți botezați? Or ține, părinte, post după datina creștină?

Mai am părinte o piatră pe suflet…Când m-am intors săptămana trecută de la o nuntă, în apropiere de Ploiești era un accident. Îi lua părinte, cu ambulanța aia a lui Arafat, care nu e nici el ortodox. Eu daca eram în locul celor răniți muream acolo pe asfalt și nu-mi trădam credința.

Părinte, știu că nu faci politică, dar tot citesc prin presă că vor americanii să facă scut d-ala anti-rachetă la noi in țară. Ce să caute, parinte? Ce să caute ei pe pământul nostru ortodox, dacă nici nu se inchină ca noi? Știai, părinte, ca l-au pus pe Dumnezeul lor pe dolari și că habar n-au ei că banii-s ochiul dracului? Ne-au stricat copiii cu engleza lor, cu Disney, MTV si Halloween.

Părinte, imi cer scuze ca n-au mai venit cei mici la ora de religie.  Nu i-am mai lăsat la școală pentru le era frig in clasă și diriginta aia a lor, unguroaică, le-a zis că e periculos să meargă singuri la toaleta din curtea școlii. Venim sigur la inaugurarea bisericii noi, c-am auzit că are incălzirea-n pardoseală.

p.s. Ți-am adus piesa aia pentru Opel. E intr-o pungă pe care scrie Auchan. E și-o mică atenție, un „scoțian” bătrân, de 12 ani, l-am luat când am fost in Dubai. A mai pus soția si ceva pentru doamna, ceva frumos de la L’Oreal. Da-mi un semn pe Facebook să vorbim de biletele pentru Revelion!

 

 

 

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.