Informatie cu si pentru cap

Se prea poate sa gasiti urmatorul text usor stangaci. Cel putin asa anticipez ca o sa iasa, pentru ca nu stapanesc domeniul cu acuratetea aceea prin care lasi literele pur si simplu sa curga, generand povestea. Ma incapatanez totusi sa va zic urmatoarele vorbe pentru ca sunt intre cei care cred ca informatiile valoroase trebuie sa iasa la suprafata si sa fie distribuite.

Trecem la subiect si va anunt, intai in registrul popular, ca s-a deschis un centru cu si pentru cap, o sectie dedicata exclusiv motorasului pe care adesea il numim creier. Folosesc si-un pic de lexic de la oras si citez din comunicatul unora mai priceputi: „Pentru prima dată în România, afecțiunile specifice creierului pot fi tratate la standarde internaționale într-un centru specializat în neurochirurgie: BRAIN Institute. ” BRAIN Institute este gazduit de spitalul Monza si din micul research pe care l-am facut inteleg ca in echipa de neurochirugi cu reputatie ar „juca” si un medic-vedeta, un medic demn de serialele acelea cu eroi in halat. Intr-un material publicat de site-ul televiziunii publice, Sergiu Stoica era numit „medicul care face operatii pe creier cu suflet.”

Imi permit acum sa va citez din blogul Simonei Tache, un pasaj despre intamplarea cu cap numita BRAIN Institute pentru ca e bine de stiut ca aceasta e cam ” prima instituție medicală privată non-profit din România, care reinvestește toate resursele disponibile pentru îmbunătățirea îngrijirii pacienților și a practicii medicale, precum și pentru cercetare și educație. Adică – mai clar! – medicii își vor lua salarii, dar tot profitul clinicii nu va intra în conturile lor, ci va fi reinvestit în interesul pacienților.”

De ce am considerat informatia asta un castig pentru mine si pentru cei care mai trec pe la mine pe la blog. Pentru ca in ultimii doi ani am tot auzit vesti, in stanga si in dreapta, despre oameni carora le cedeaza motorasul cel stresat, la varste sub 40 de ani. E normal? Nu e. Si va rog sa aveti grija de viata voastra personala sa fie pe cat posibil lipista de stres. Iar daca va loveste boacana ar fi cu-atat mai trist sa fie viata lipsita si de informatii utile. Sa tinem deci capul pe umeri si sa avem grija de el. Iar daca face buba sa-l dam pe maine bune, de medici, vorba reclamei, din Romania.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.