Ce iși dorește Iohannis?

Recent, mi-am pus întrebarea aceasta: Oare ce-și dorește președintele României? Să ne scape de PSD ca să ne dea pe mâna unui alt PSD, pe galben-albastru?

Aproape toate ieșirile președintelui au și ingredientul acesta, care face bine la poziționarea electorală. E vorba de mesajul anti-PSD. Mi-l și imaginez pe Klaus discutând cu colaboratorii săi și amintindu-le acestora că din discurs nu trebuie să lipsească paragraful în care „eu mă lupt cu peeeeseeeedeeee.”

Frumos și de înțeles până la un punct, mai ales că politicienii autohtoni fac scor nu atunci când fac lucruri, când construiesc, ci mai ales când își proiectează adversari, în care dau cu vorbe la TV. Până la un punct ziceam, pentru că vedem zi de zi cum PNL se transformă în PSD, iar cu-această schimbare la față același Iohannis e mult mai indulgent. PNL nu doar că ia oameni din PSD, ci, recent, s-a pus pe copiat și modelul de comportament al unor pesediști.

Iohannis vede (sau cel puțin asta comunică) guvernarea cabinetului Orban drept ireproșabilă, iar derapajele (cum a fost întâmplarea cu accidentul în care a fost implicată mașina care îl transporta pe ministrul Bode) nu le sancționează, fie din motive pur-electorale, fie din subiectivism, fie, mă gândesc și la asta, din pură lipsă de chef. Comoooodiiiiitaaaateeee!

Președintele nostru vrea, se pare, să fie și-o cloșcă protectoare pentru puișorii gălbiori, doar că între aceștia se strecoară (la vedere!) și câte unii roșii sau cu reflexe specifice celor roșii. Iar acest aspect pare că nu-l deranjează pe Klaus Iohannis și, recunosc, încep să-l suspectez de o incredibilă indolență. Pentru că, de fapt, pesederizarea PNL-ului nu e problema lui, ci mai mult a cetățenilor și-a votanților.

Rămâne de văzut acum câți se vor convinge și mai ales câți dintre cei care votează vor reacționa la lejeritatea cu care PNL-ul se transformă, consolidând partidul de dreapta cu cele mai controversate personaje de la stânga. Și va trebui să mai urmărim ceva – Când PNL-ul va avea ceva de reproșat pesediștilor va folosi și-o oglindă?

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.