Te-ai răcorit?

Tu ce-ai făcut azi? Ai lăsat măcar o înjurătură pe internet? Îndrăznește! Asta e, trebuie să te bucuri și tu, după posibilități, de farmecul de a fi contemporan cu internetul, trebuie să marchezi și tu teritoriul rețelelor sociale. Ai fi putut scrie eseuri, ai fi putut construi afaceri sau chiar ai fi putut face programare. Dar ai ales să te sacrifici. Tu îți pierzi minute prețioase din existența ta pe-acest pământ pentru a le spune altora cât sunt de proști. Nu te faci plăcut, dar te faci util. Cel puțin tu asta simți…

Gata? Ai dat post? Le-ai zis-o și azi. Ieri a fost Halep, acum o iei puțin în balon pe Esca și, dacă te-ambiționezi puțin, lași coment și la Bill Gates. Viața ta are sens. Nu ca a lor. Tu ești vrednic și talent nativ în comment-uri. Ei, cei comentați, niște eterni impostori. Uite, și azi i-ai prins! Altceva nu fac decât să te dezamăgească. Niciodată cei comentați nu se ridică la nivelul așteptărilor tale.

Hai, înjură-i! Nu, n-are rost să te gândești la consecințe. Ce dacă îi jignești, ce dacă le rănești sentimentele, ce dacă le strici ziua. Dă-i dracu! Au o grămadă de bani și tu chiar le faci un bine că-i mai aduci cu picioarele pe pământ. Ăștia, dacă nu le zici vreo două o iau razna. Bravo! Justiție online, mama lor de… privilegiați.

Sigur pentru asta s-a inventat internetul. Nu-ți fă griji. Sigur îți permiți. Politețea e ultima grijă în astfel de vremuri. Și mai e o chestie. Dacă nu-i ajută pe ei, măcar o să-ți facă ție ziua mai bună. Cum? Nu ajută? Hai, recunoaște! Te simți preț de o secundă stăpânul universului. Te-ai pișat pe ore de antrenament, pe studii, pe ani sacrificați, pe medici, pe profesori, fotbaliști…

Cum e? Te-ai răcorit?

Acum respiră și ia-o de la capăt. Găsește următorul text, următorul om pe care să-l pulverizezi pe internet. Rămâi înveninat, leagă-te la wi-fi cu un garou și bagă hate în venă până amețești. E prea târziu să te mai oprești. Înjură, scuipă, rupe tastatura. Omoară-le zâmbetul perfid! Strică-le plăcerea de a-și face meseria, fă ceva pe succesul lor. Toată ura vărsată de tine pe net se justifică.

Dacă ție îți place.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.