Bode, lasă-ne!

Dacă metroul bucureștean nu va circula pe M5, magistrala din Drumul Taberei, din data de 30 iunie 2020, ministrul Lucian Bode va trebui să plece de la Transporturi. Cu viteză.

Pentru că nu a promis unui copil de grădiniță o înghețată – deși e urât să amăgești și-un copil – ci darea în folosință a unei lucrări de infrastructură de care urmează a beneficia zeci de mii de oameni. E simplu. Când reprezinți statul nu ai voie să minți, să promiți și să nu-ți respecți promisiunea.

Vă ofer, ca exemplu, două situații. Sunteți colegii domnului Bode la job. Orice job din țara asta. Și Lucian vă cere 50 de lei că a venit curierul cu un colet și trebuie să coboare acum să plătească. Unul dintre voi va scoate 50 de lei din buzunar, iar domnul Bode zice, respectos, „pe 30 iunie îi ai înapoi”. Apoi, pe traseu, anunță că banii vor fi returnați pe la sfârșitul verii.

În altă situație, Lucian Bode, le-ar putea promite unor producători de electrocasnice un drum de mare viteză. Când vom putea face prima livrare pe acest drum, care ne optimizează costurile? La această întrebare același Lucian răspunde – pe 30 iunie 2020. Și fix când patronii își calculau bugetele și viitoarele investiții în România ei află că 30 iunie va însemna, de fapt, finalul verii. Din nou, o parte va fi dezamăgită.

Ăsta este contractul nostru nescris cu politicienii, cu cei din administrație. Că ceea ce spun pe gură, trebuie să se întâmple. Mai ales că plătim și îi plătim pentru asta. Iar dacă nu respectă ceea ce s-au angajat trebuie să demisioneze, să plece.

O să vi se pară poate nedrept ca de-aici să înceapă genul acesta de atitudine. Dar o astfel de reacție trebuie să se întâmple și mai mult decât oricine o merită cei care au promis să fie altfel. Dacă pe 30 iunie nu se deschid ușile la metroul din Drumul Taberei, atunci o ușă va trebui să se deschidă la Ministerul Transporturilor, iar pe ea va trebui să iasă, cu capul plecat, cel care a promis și nu s-a ținut de cuvânt. Simplu, elegant și nemțește, fix cum ar putea să sune și cererea de demisie din partea cuplului Iohannis-Orban.

Sorry, Bode! Lasă-ne, că ne-ai dezamăgit.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.