Hai, sport!

Sunt românul perfect! Și mă simt, la fel ca multe alte milioane de români, îndreptățit să sper la medalii de orice fel, având uneori senzația, alteori certitudinea, că și eu, cel de pe scaun, am o legătură cu sportul… Pentru că mă uit la el.

Trăiesc cu o intensitate suspectă gimnastică, fotbal, handbal, tenis și, dacă e nevoie, haltere, canoaj sau box. Mi se întâmplă chiar să cred în justiție divină și-n patriotism dacă favoriții înving Ungaria, Rusia, SUA sau orice altă țară de bogați cruzi și asupritori.

Mă împlic total, dar de pe margine. 😁 Sigur, cu tot arsenalul amuzant și tragic al spectatorului clasic, nelipsit din fața tv-ului la marile evenimente sau meciuri. Pe lista schimonoselilor de mare campion canapelist am bifat toate gesturile unui fan înverșunat: pumni strânși, puls accelerat, jubilare la gol, suferință la accidentări, dezamăgire la înfrângeri și chiar postări sau strigăte virtuale cu „hai, Simona/România”.

Practic sunt conectat la toate sporturile care trec sticla și am un talent unic în a savura succesul chiar dacă nu fac nimic concret care să înfluențeze fenomenul.
Care fenomen, să recunoaștem, ne oferă dacă nu o suficiență, măcar o satisfacție rară. Că nu suntem chiar ultimii oameni. Totuși, îi avem pe Nadia, Hagi, Doroftei, Halep… Noi, da? Nu alții. Fabricați aici, din același aluat cu noi. Diferența ar fi că noi n-am avut chef sau noroc. În orice caz, dacă ne provoacă vreun inamic putem scoate oricând niște nume și după să lăsăm conversația să curgă spre mândire și marii noștri campioni.

De fapt, ce voiam să vă zic e că sunt nemuțumit că la mondialul de hanbal feminin am ajuns pe locul 10 în lume, fetele fiind învinse și de Rusia, și de Suedia și de Japonia. Cred că ne-am făcut de rușine! Taman noi, care mereu am triumfat. Știți ce zic? Și ca mine, pun pariu, sunt mulți dezamăgiți și sper ca data viitoare cei care muncesc și fac sport să muncească și să facă sport mai mult. Nu de alta, dar o să ajungem să ne fie și mai rușine, dacă nimeni nu-și mai asumă și treaba asta de a fi eroi, legende și sau campioni. Atât.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.