Știe cineva cum poate fi pedepsit statul?

Pe toată durata anului 2019 s-a comunicat faptul că în acest an va funcționa în sfârșit metroul pe magistrala legendară din cartierul bucureștean Drumul Taberei. Însuși Răzvan Cuc, în vremea când era ministru la Transporturi, a spus, în repetate rânduri că metroul va fi pus în mișcare la finele lui 2019, în decembrie.

Dar interesează pe cineva să se țină oficialii de cuvânt? Contează câtuși de puțin, pentru vreo autoritate, că statul le-a comunicat ceva cetățenilor săi și-apoi s-a făcut că plouă?

Fix la jumătatea lunii noiembrie a apărut știrea care sună cam așa: noul director Metrorex ESTIMEAZĂ (estimează, oameni buni!) că Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru din 2020.

Vreți să recapitulăm din Cronologia păcălelilor?

Bun… Lucrările n-au fost gata în trei ani, adică în 2014. În 2016 autoritățile promiteau că metroul din cartierul Drumul Taberei va funcționa la finalul anului 2017. În 2017 s-a spus că va fi gata în 2018. Culmea, chiar Răzvan Cuc vedea treaba încheiată spre finalul lui 2018. Timpul s-a scurs, știrile și anecdotele au curs și ele. Suntem în 2019 și ne pregătim de aplauze. E aproape gata! E gata, ce să mai amețim lumea. Va fi gata la finalul anului 2019, în decembrie. Nu? Cum nu? Păi ne-ați mințit? Iar? Păi și cine a mințit ce-o să pățească? Cine trebuia să-și facă treaba la timp și n-a reușit cum a fost penalizat? Noi, pe statul ăsta care-și bate joc de contribuabili, cum îl pedepsim?

Să mai citim o dată cea mai recentă știre pe subiect? Aveți curaj să rezistați, cum spunea un clasic?

„O estimare este anul viitor. La sfârşitul semestrului 1, începutul semestrului 2, sperăm să reuşim să finalizăm tot ceea ce s-a început”, a răspuns joi şefa Metrorex pentru Economica.net

Estimare. Sperăm să reușim. Vaaaaaaai!

Cât tupeu, câtă nepăsare, câtă lipsă de respect față de așteptările oamenilor obișnuiți. Sper din tot sufletul ca doamna care a fost unsă în fruntea Metrorex să revină rapid cu scuze, să spună că a fost o greșeală și că NU SE POATE ADMITE INCĂ O ÎNTÂRZIERE. De ce ar face asta? Pentru că lucrările astea au întârziat deja peste 4 ANI.

Dacă statul român a promis că va fi decembrie 2019, numai un alt reprezentat al statului, lipsit de jenă, poate anunța aproape de decembrie 2019 că speră și că estimează că va fi jumătatea lui 2020. E penibil! E revoltător și de neacceptat așa ceva!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.