Pauză de derbedei

Aproape că-ți vine să te bucuri. Ai avea și motive. O zi în care Ponta și Dăncilă suferă ceva înfrângeri consistente ar trebui să aducă unora un zâmbet în colțul gurii și un plus de optimism.

Optimism am zis? E fix genul ăla de optimism care aduce și crunte deziluzii. Adică mai rău te pot dezamăgi niște oameni de la care ai așteptări.

Să avem deci așteptări de la Orban și de la cabinetul său? Am fi naivi dacă le-am avea prea mari și nedrepți dacă nu i-am acorda acestui guvern măcar disponibilitatea de a ne arăta cât poate fi de altfel față de garnitura doamnei Dăncilă.

Dacă nu pune ceva-n sacoșă poate fi insă această schimbare una importantă pentru viața omului de rând? Da. Și aici voiam să ajung. Chiar ar putea guvernul Orban să facă o minune. Să dea semnalul că țara asta poate lua, măcar pentru o vreme, o pauză de derbedei.

Și se va întâmpla? Aproape că îmi vine să zic nu. Și-aici intervine bisturiul cu care va trebui să opereze cel care nu stăpânește prea bine nici chitara. Ca să iei pauză de la derbedei e important și necesar să nu-i neglijezi nici pe ai tăi. Asta înseamnă că Orban va trebui, dacă vrea de-adevăratelea să schimbe ceva în România, să nu mai defileze cu oameni care, spre exemplu, nu-și plătesc impozitele la vile monstroase.

Gașca proaspăt instalată la Palatul Victoria intră oficial în vizorul presei și în zilele ce vor urma ne vom lămuri și asupra acestui aspect: are sau nu are Orban chef și dibăcie să facă treabă? Derbedei sunt, probabil, și la PNL, cum se întâmplă să răsară și la alții. Doar că pe noi ne-ar ajuta foarte mult să vedem și voință și putință de a nu-i mai lăsa la butoane.

Dacă nu se va lua pauză de derbedei, vom auzi curând clasica scandare PNL & PSD aceeași mizerie.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.