Stadionul de la Târgoviște

Am fost cu cel mic la stadionul din Târgoviște fix la jocul ce-a consfințit promovarea Chindiei în Liga 1, meciul cu echipa din Oradea. Am avut „onoarea” să stăm în tribuna insalubră și total inadecvată, fără scaune. Oamenii erau bucuroși, firește, de performanța echipei și șușoteau despre transformarea arenei: „gata, după meciul ăsta se dărâmă tabela și tribuna a doua, iar stadionul va fi renovat”. Deduc apoi, de la click-uri distanță, că și presa locală a furat-o p-asta cu renovarea în regim de urgență.

În doar câteva zile s-a consumat tot la Târgovi?te și festivitatea de premiere a jucătorilor Chindiei, care au câștigat Liga a 2-a. În poză, cum altfel, n-au ezitat să se bage autoritățile locale. Și după ce s-a stins euforia aveam toți să aflăm verdictul: ne apucăm de treabă ÎN SEPTEMBRIE și-o să dureze refacerea arenei 12 luni!!! Septembrie! Pfff…

Cum să-ți bați în așa hal joc de o mână de oameni? De ce ai face asta? În primul rând autoritățile locale ar fi avut ocazia să pregătească terenul încă din sezonul trecut. Știau ce urmează, Chindia jucând baraj de intrare în Liga 1, încă de-atunci. Apoi, tot ele, autoritățile, ar trebui să știe că dacă te-apuci din iunie poți prinde 5-6 luni de vreme favorabilă. Lăsând pe septembrie, responsabilii locali lasă loc clasicelor scuze. Practic, după 2-3 luni de muncă, va urma un sezon rece în care… construcțiile au o turație redusă. Apoi marja celor 12 luni e enormă. Într-un an se poate ridica ceva cu pretenții, nu doar un biet sector de tribună.

Ce-mi pasă mie? Pe mine mă amărăște, sincer vă zic, lipsa de onestitate și de fair-play a celor care chiar ar putea mișca lucrurile în plan local. Felul ăsta de a tărăgăna treaba e un afront, o bătaie de joc la adresa celor care vin la stadion în calitate de spectatori. Când oare o să înțeleagă cei din politică și din administrație că e o chestiune de princpiu să nu înșeli așteptările și să nu îți bați joc de sănătatea și timpul amărâților care vin la stadion?

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.