Nu unde, ci cum e Târgoviştea!

Am şi eu o durere. E legată de, scuzaţi clişeul meleagurile natale…

Şi din durerea asta a izvorât postarea de mai jos:

Hai să vă zic una cu năduf. Se pare că fiecare oraş are metroul lui din Drumul Taberei, adică o investiţie promisă, care se transformă treptat în bătaie de joc la adresa cetăţeanului. 
În Dâmboviţa, sunt minimum 3 păcăleli legendare:
– Drum pe 4 benzi spre Bucureşti (care va continua tot astfel spre munte), iar de discuţia asta eu ştiu de prin 2001 😀
– Stadion nou în oraş şi…
– Ceva staţiune şmecheră în zona Padina (Super Schi în Carpaţi era placa folosită în presa locală), în partea noastră de judeţ a Bucegilor.
Din toate astea câte nimic! Chiar NIMIC, oameni buni! În fine…

Azi în oraş a fost meci. Derby. Chindia cu Petroul Ploieşti. Pe arena târgoviştenilor n-au putut intra decât 4500-5000 de oameni. Tribuna a doua şi-o peluză sunt închise, din motive de securitate, iar la tv se vedea clar că nici măcar cu var nu s-a putut da, acolo la tribuna I, ca arena să aibă măcar un aspect decent. La TV stadionul arăta jalnic. De fapt, arăta chiar mai rău decât în vremurile lui Ţărmure şi Gâlmencea, când echipa ajungea miraculos în Liga 1. 
Locul e însă o oglindă! El arată fix cum a fost ţinut întreg judeţul. Încremenit în timp. Nicio urmă de ceva care să te facă să crezi că eşti în 2019, şi nu în anii ’90. 
Ce e mişto la mine-n judeţ e că în mod miraculos vieţile politicienilor au fost mereu peste nivelul zonei. Ei sunt bine! Da, lor le-a mers bine. Pe restu’ nu i-a lăsat Occidentul să se transforme. Politicienii au avut în schimb noroc. Dâmboviţa a avut însă ghinion. Soros!
Vin alegeri. Şi ştiu deja promisiunile. Drum mişto, stadion, staţiune la munte şi… poate chiar şi-un mall. Acolo pe centura aia a cărei renovare nu se mai termină.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.