Porcu’ la woku’ lui!

  • Asta-i încă o rețetă izbutită de mine, cu scor sub 50 de RON și zic eu că ar fi drăguț să o aveți la îndemână când intrați în criză de inspirație. Și de bani.

Să se cheme: Mix Chinezesc de legume cu bucăți de porc și nectar de coacăze negre

Două chestiuni, pentru început. Mâncarea asta am rezolvat-o după o tură la Lidl, une am luat niște carne d-asta tăiată pentru gulaș (cam 8 lei caserola) pe principiu că las că oi face eu ceva cu ea. Nectarul de coacăze (sub 10 lei) l-am luat pe modelul: Ha, uite niște nectar d-ăsta… nu cred că am cumpărat vreodată. Apoi am pus în coș și un mix de legume congelate, că d-aia trăim vremurile pe care le trăim…

Am luat cuburile de carne și le-am făcut chiar mai mici. Apoi le-am dat cu sare și niște ierburi și le-am stropit, într-un bol, cu un pahar de nectar de coacăze și am uitat de respectivul bol/castron cam o oră, la rece.

După reclame am pus ulei de măsline într-un wok. Pe care l-am încins. Apoi… juma’ de ceapă roșie tăiată rondele. Plus carnea de porc, scuturată de marinata asta improvizată. S-a realizat practic un amestec de tip pomana porcului, ușor suculent. Carnea am tot învârtit-o cu o lingură de lemn, dar o lăsam să-și facă și-o culoare drăguță la exterior! Au venit peste legumele. Pe acestea din urmă aș fi preferat să le fi scos mai din timp de la congelator. În fine… Am mai turnat un pahar de nectar dintr-acela de coacăze și… surpriză maximă, un pahar de vin roșu de casă, de la țară. Amestecul acesta a zăbovit circa 20 de min în suc propriu la un foc mediu, fix în wok până s-a colorat frumos, iar carnea a căpătat și ea un gust dulce acrișor. Care s-a mâncat.

Da’ cine a zis acolo în spate? Ar fi mers și un orez în attach, corect!

Deci ăsta fu wok-ul de legume și carne de porc stătută-n nectar de coacăze negre. Sună excentric, dar, repet, se rezolvă chiar ușor un set de 4 porții cu mai puțin de 50 de RON.

Poftă bună!

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.