Ce facem noi aici, Bogdane?

Era trecut de miezul nopții și mă tot holbam pe Facebook fără o țintă anume. Vorba aia, minutu’ și scroll-ul. Și mai văd o dată faza cu Iordache ridicând degetul, cât să-mi alimentez niște revoltă imaginară, apoi las capacul jos de la laptop și mă bag la somn. Și când s-adorm începe circul interior:

– Îți dai seama că dacă mori în noaptea asta, în somn, ultima imagine pe care ai văzut-o e cu Iordache? Bă, tare prost mai ești! Ce facem noi aici, Bogdane? Cum dracu’ de-am ajuns să trăim viața și opera lui Iordache? Și la ce intensitate…

– Hai frate, că exagerezi!

– Serios? De câte sute de ori ai văzut clipul cu degetele mijlocii ridicate? Despre cine ai scris glume? Despre cine vorbești mâine la radio? La cine te-ai uitat încă o dată, acum două minute? Și la cine te gândești fix acum?

– Mno… asta mi-e meseria! Ce-ai vrea să fac?

Clumea e că știu răspunsul! Ar trebui să fac ceea ce, probabil, face toată lumea. Să le mai zic și pass acestor personaje toxice. Doar că nu știu, nu pot și uneori nu vreau.

Vă întreb deci – care să fie secretul? Cum să facem să ne trăim și viața, visele, pasiunile? Mă simt uneori atât de aiurea când știu că aș fi putut adormi făcând un Lego, colorând, urmărind un serial sau o cântare live… Dar eu zic seară de seaară ,,Nu, nene! Politică! Ce-au mai făcut ăștia! Dăncilă, Mitralieră, Dragnea, Iordache…” Le respirăm fiecare prostie scoasă pe gură. O analizăm, o întoarcem pe față și pe dos. Facem o poantă. Facem două. Le batem obrazul, ne enervăm și iar facem o poantă. Huuuuuă! Ia, câte Like-uri? Uite că am tras și altă lume după mine în iluzia asta a dreptății virtuale. Le-am zis-o! Ha! De-acum sunt mai… Căcat! Sunt la fel! N-am schimbat nici azi lumea pe Facebook! Dar cine o ia mâine de la capăt?

Mi-a zis colegull Striblea că e ok. Că cineva trebuie să le rumege mizeriile și că e oarecum normal să le zicem oamenilor că unii s-au pus pe călărit legea. Că vor, pur și simplu, să le altereze viața.

Și dacă totuși n-aș face asta? Dacă nu aș mai trăi viața după Iordache?  Dacă mi-aș pune un film? Dacă aș da pe canalele alea cu case și mobilă mișto. Sau pe alea cu mâncare…

Hmmm!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.