Sania lui Rudolph

Într-un univers paralel toate neamurile lui Rudolph Giuliani ar fi semnat cu două mâini o scrisoare. Și-ar da o căruță de bani s-o publice în toată presa din SUA, după ce au aflat, consternate, sms-ul primit de Bogdan Ciuclaru, miercuri dimineață, la radio: de la Arad la Mangalia, cu trenul, 24 de ore!

Ce căcat e asta? Ar fi întebat Giuliani… Așa vă respectați voi cetățenii? Cum să faci 24 de ore de la vest la est, cu trenul într-o țară ca România, în 2018, în UE? Cum? 

Și autoritățile de la București, în același univers paralel, vor răspunde, invocând articolul 3 din legea care guvernează toate treburile pe-aici, în scrie clar că „ne doar în cur”. Trenul de la Arad la Mangalia, dragă Rudolph poate face chiar și peste 20 de ore pentru că NE DOARE ÎN CUR. Păi mergem noi cu trenul? Nu. Cetățenii o fac. Iar ei să aibă pretenții de stat european când o să terminăm noi răfuiala, centenaru’, catedrala… 

România nu e un continent, o să insiste Rudolph, care, îngrijorat de situația românilor, va sesiza UE, ONU, Antena 3, ONG-urile lui Soros și chiar ambasadele de pe Lună și Marte! Să-mi explice și mie cineva, zice americanul, cum se poate ca de la Paris la Viena, peste 1000 de km, să faci 9-12 ore, iar pentru 900 de km din România să-ți trebuiască 24 de ore, deci dublu. Cum se poate?

Vizibili iritat de insistența bătrânelului, Tăriceanu îl sună pe Dragnea și ajung la concluzia că trebuie să se împace cu Klaus. Apoi, toți trei îi vor trimite un sms elegant acestui lobbist înverșunat: Lasă-ne dracu’ cu trenul tău, băi Rudolph! Dacă vrei să mergi de la Arad la Mangalia, cere-i lui Moș Crăciun, da, ăla pentru care bagi tu part-time de noapte, să-ți împrumute sania! Pup! Și mai ușor cu tupeul! Oricum, ne doare-n cur!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.