O studențească de lux

…dacă îmi permiteți exprimarea.

Damn…elor și ilor,

Cous-cous cu ciuperci la borcan și legume congelate. Și puțin unt!

*Să reținem, înainte de toate, că eu gătesc rar, dar fabulos! Și nu glumesc, chiar gătesc rar. Și, dacă tot mă laud să subliniem și faptul că sunt adeptul curentului „cu ce se găsește prin casă” și mai puțin un artizan al planului foarte bine pus la punct, care implică mers la cumpărături pentru o anume rețetă.

Dar să nu consumăm timp și să notăm ingredientele:

  • ciu(n)perci de pădure în saramură (sunt fan!)
  • legume congelate (morcov, conopidă, fasole verde)
  • cous-cous (juma’ de pungă am folosit eu)
  • și 2-3 cuburi de unt

Într-o tigaie ciupercile se trag în unt, se pun apoi legumele și se liniștește treaba cu o ceașcă de apă. Călduță, dacă se poate. Înainte de sosirea legumelor se organizează frumos niște sare, ceva condimente și puțin usturoi.

Într-o altă tigaie se pune un strop de ulei, grăușorul ăsta, cușcuș, se rumenește puțin și se liniștește și el cu o cană și jumătate de apă fierbinte. Urmează o fierbere clasică, la foc mediu, pentru ca aceste paste care nu sunt nici paste și nici orez, să fie moi-moi, vorba cântecului 🙂

La final se face joncțiunea. Legumele vin în vizită în tigaia cu cușcuș/cous-cous pt cei cu ecran de la oraș. Și se mai fierbe răbdarea încă 2-3 minute.

Acest aproape pilaf sârbesc vă face să vă simțiți bine, mai ales că vă va da șansa de a nu face, over and over, cum se zice la țară, tot pilaf sârbesc.

Poftă bună!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.