Comparații, răutăți și exagerări

Am prezentat în această dimineață, la radio, o cronologie a unor… evenimente. Unele legate de cucerirea spațiului cosmic. Altele de (auto)depășirea spațiului mioritic:

>> În iulie 1969 ajungeau primii oameni pe Lună. Tot atunci erau în toi, în România, lucrările la autostrada București-Pitești.

 

>> În 1975 misiunea sovietică Venera 9 reușea să trimită spre Pământ primele fotografii cu suprafața altei planete. Vorbim aici de planeta Venus. În anul 1975 s-au declanșat efectiv lucrările de construcție a metroului bucureștean.

 

>> In noiembrie 1980 sonda Voyager s-a apropiat la 124,000 km de Saturn. La această dată, spre litoral – spre stațiunea Saturn cum ar veni –  România nu avea încă autostradă. Dar, în Mai 1981 bifam și-o mare performanță: Dumitru Prunariu devenea primul român care ajungea în spațiu.

 

>> Voyager 1 reușește, în februarie 1990, prima fotografie de familie cu toate planetele din sistemul nostru solar.
Tot în februarie 1990, pe data de 6 Mai, Frontul Salvării naționale se transforma într-un partid politic.

 

>> În 2004, sonda Cassini orbita planeta Saturn.
Tot în 2004, pe Pământ, fix în România, se lansa piesa Gașca Mea, de la Hi-Q.

 

>> În 2008, Mircea Geoană promitea alegătorilor că va trimite un român în spațiu.
În semn de respect, în acel an, restul lumii n-a realizat nimic notabil.

 

>>> În februarie 2011 apăreau în Drumul Taberei panourile care vesteau apariția metroului în cartier. Tot 2011 se lansa în spațiu rover-ul Curiosity. În august 2012 Curiosity aterizează cu bine pe planeta Marte. În septembrie 2013, în Drumul Taberei abia începeau săpăturile în subteran.

 

>>> În 2015 se mânca pentru prima dată o frunză de salată, lăptucă mai exact, cultivată în spațiu.
In același an primarul Oprescu era arestat, V.Ponta  demisiona din funcția de premier iar Iliescu era acuzat de crime împotriva umanității, în dosarul mineriadei din 1990.

(sursa documentare Wikipedia, care este)

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.