Primarul general-parțial

Am remarcat recent, într-o știre, cum Gabriela Vrânceanu Firea ținea să sublinieze că ea este primarul general al Bucureștiului. Și-acest lucru chiar că ar fi fost unul grozav, dacă ambițiosul nostru om politic n-ar fi generat, cu bună știință, o frumusețe de răzbel împotriva unor bucureșteni/locuitori ai orașului.

Primarul Firea a fost legat de mâini și de picioare de iscusitul om politic Firea, iar acesta din urmă s-a găsit dator să facă PSD-ului un cadou: una bucată paranghelie de sezon și implicit călărirea spațiului în care se desfășurau agasantele proteste din Piața Victoriei. E drept, foarte posibil ca sutele și uneori miile de protestatari să fi bucureșteni, dar de ce să te încurci în calcule. Sunt bucureșteni, dar răi! Strigă împotriva PSD-ului, deci sorry.

Primarul Firea, care gospodărește orașul, s-ar fi putut ocupa și de soarta „soroșiștilor” și astfel ar fi atins gradul de maximă civilizație, dacă ar fi sprijinit cu ceva mișcarea #rezist. Am zis ceva năucitor? Păi nu ne-am pus de-acord mai sus că anume Gabriela Vrânceanu Firea e primarul GENERAL? Deci, nu parțial! Păi, primarul general se ocupă de tooooți bucureștenii. Și de ăia care vor vin fiert, brăduț și cărnați, dar și de bezmeticii care vor, auzi la ei, justiție, condiții mai bune în oraș, școli și spitale.

Primarul care îi are în grijă pe toți bucureștenii nu le face în ciudă celor din stradă, de dragul partidului. Primarul, care e și general, are viziune, decență și responsabilitate. Nu-și poate permite, tocmai datorită funcției, să instige și să inflameze și mai mult taberele. De fapt, el, primarul, e mereu de partea bucureștenilor, indiferent la ce multinaționale lucrează ei și împotriva cui strigă.

Știți de ce? Pentru că mâine, de dragul partidului, Firea cea pornită în a da, virtual, capete în gură protestatarilor, deposedându-i pe aceștia de o piață publică, poate propune ca cei care fac parte din grupul #rezist să nu mai urce în transportul în comun sau să nu mai meargă în spiatalele administrate de primărie.  #pencăașavreaea și #eaeșefăprimargeneralgen

Din păcate, oamenii politici au reflexul acesta de a ține la 3 metri sub pământ responsabilitatea pe care ar trebui să o aibă atunci când ajung în funcții publice. Nu se pot decupla de la interesele colegilor de partid, chiar dacă îi lezează pe cei pe care sunt obligați să îi aibă în grijă.

Gabrieala Vrânceanu Firea a fost aleasă pe postul de primar general al Bucureștiului. Apoi, tot ea a decis că e mai convenabil să fie primarul general al partidului și al bucureștenilor care nu strigă împotriva lui. S-o aplaudăm! Dar nu tare, c-o să facă Târg de Crăciun la noi în sufragerie!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.