Mobil la apă!

Legătura acum la expertul nostru în imersiunea telefoanelor, Bogdan Ciuclaru:

Bine v-am găsit, dragii mei! Viața e simplă. Ne naștem, scăpăm telefonul pe jos sau în toaletă și-apoi murim.

Eu unul sunt atât de snob încât am scăpat primul telefon cu Android, un Motorola Milestone, în WC, pe vremea când abia răsăreau telefoanele smart la nord de Dunăre. Apoi am stricat (și culmea, nu-mi amintesc cum!) un HTC. Am testat apoi asfaltul cu ecranul unui Huawei. Recent, un alt Huawei, un P8, a cunoscut taina botezului…

Mulțumesc zeului ATM că niciodată nu mi-a afișat pe ecran, hai că ai fonduri suficiente de iPhone!

Ideea e că am tras ceva învățăminte. Iată ce trebuie să faci în cazul în care telefonul intră – clar nu din vina ta – în contact cu apa.

  1. Nu rămâne perplex. Scoate-l rapid din apă. Precum ai văzut tu, dacă ești suficient de bătrân, pe video că făceau ucenicii, din filmele cu bătaie, la antrenamente – faza peștișori de acvarii.
  2. Nu-ți închide telefonul de la buton. O să apeși ca prostul ceva ce va pune ecranul în funcțiune și crede-mă n-o să-ți placă liniuțele alea multe și colorate. Oprește alimentarea prin decuplarea bateriei și scoate urgent tot ce se poate: sim, sd card, carte cu rugăciuni.
  3. Dacă ai noroc și telefonul n-a înghițit decât câteva picături din paharul de pe masă sau l-ai trecut în viteză prin fața robinetului (Nu râde! Se poate, (mă) cunosc eu pe cineva!) poți încerca următoarea tehnică de zvântare – scuturatul termomentrului în combinație cu mânuirea tandră a uscătorului de păr. Cu vânticel, atenție, la fel de tandru controlat înspre călduț.
  4. Legenda spune că orezul este un bun aborbant când ești în perioada aceea a lunii în care scapi telefonul în apă. Daaaaar! Cel mai bine faci asta dacă nu poți ajunge rapid rapid la un service degrabă desfăcător de componente.

*Tot ce v-am scris mai sus e pură distracție consumată pe persoană fizică. Deci nu cuvântă vreun expert. Deci au existat costuri, dar și-o norocoasă izbândă. Ultimul telefon tratat cu apă trăiește și încă funcționează bine sănătos. Huawei P8, ești prietenul meu, iar eu merit să te port precum ținea bunica telecomanda de la televizor, într-un celofan.

Voi cum v-ați salvat mobilul de la înec?

(photo credit: makeuseof.com) 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.