Lucruri pe care NU e bine să le faci în vacanță, în România:

 1. Nu le comunica celor de la recepție ora la care ajungi. Mai ales dacă pleci pe DN1 sau cu trenul. – riști să pari neserios.
 2. Nu întreba niciodată un ospătar cât durează comanda – riști să te enervezi și să-l faci pe el să pară neserios.
 3. Nu cere cu insistență bon pentru parcare sau șeslogn – riști să pari prea sărac și prea serios.
 4. Nu spune nimănui să dea muzica mai încet – riști să nu fi auzit și cu toate astea riști să fii certat sau mai rău, bătut.
 5. Nu-i spune polițistului care te-a oprit în trafic să te ierte că pleci în vacanță – riști să te invidieze și mai riști să-și dea seama că încă mai ai buget pentru acel “hai că ne înțelegem noi!”
 6. Nu spune niciodată unui copil “trebuie să ieși acum din apă” – riști să fii ignorat și să asociezi cuvântul acum, cu minimum 15 minute.
 7. Nu veni niciodată la masă, în restaurant, în slip. Personalul se uită oricum urât la tine. În plus, nu riști neapărat dezgust sau priviri dubioase. Dar riști să te pătezi/uzi fix în locul în care n-ai vrea să te uzi/pătezi.
 8. Nu comanda, când ești la mare, pește, mizând pe faptul că e neapărat proaspăt și ieftin. Riști să nu fie neapărat proaspăt și clar riști să nu fie ieftin.
 9. Nu zâmbi, nu spune mulțumesc și nu curăța în urma ta gunoaie nici pe plajă, nici pe munte. Riști să pari ridicol. Riști să ieși în evidență și să creadă lumea despre tine că ești străin.
 10. Nu vizita nimic. Riști să fie plin de români! Riști să-ți pierzi locul de parcare, răbdarea, banii și încredera în ideea că avem o țară frumoasă.

1 Comment

 • Malin spune:

  Pe la noi daca e nevoie de mai mult de 10 minute pentru onorarea unei comenzi ospatarii informeaza clientii inca de cand se aseaza la mese, iar pestele e chiar proaspat si ieftin.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.