Incredibil! S-au făcut și lucruri cu cap!

  • Se spune că banii fac lumea să se-nvârtă. De fapt, o fixează. Atunci când banii sunt cheltuiți cu cap, banii fixează lumea în dimensiunile normalului. 

Își mai amintește cineva cum a fost privit Sibiul? Vă place ce se întâmplă acum la Cluj? Dacă răspundeți cu da la cel puțin una dintre întrebări înseamnă că aveți un apetit dubios în a aprecia și aplauda lucrurile făcute cu cap.

Mă uitam acum la tv la Europenele de gimnastică de la Cluj. Competiția e posibilă pentru că acolo s-a făcut o sală polivalentă. Într-un univers paralel, unde este acum Bucureștiul, acest lucru n-a fost posibil. De fapt, mai puternic mi se pare cuvântul imposibil. Cheltuirea banului public cu cap a fost imposibilă. Sala Polivalentă nu s-a făcut, iar competiția, de anvergură internațională, a migrat în Ardeal.

Sunt mișto imaginile de la Cluj. Ne plasează într-un peisaj frumos colorat, european. Și totuși transmisia e made in România. E incredibil, nu? Imposibilă la București. Firească la câteva sute de kilometri distanță. Cei care fură, deturnează sau pur și simplu aruncă, din prostie, cu banul public asta fac: condamnă oamenii să păstreze această insuportabilă distanță față de chestiuni banale: o sală de sport, un spital, o școală sau un mijloc de transport civilizat.

(sursa imagine: cluj.com)

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.