Metroul din Drumul Taberei – Cronologia păcălelilor

Se spune în popor că atunci când cineva te minte, te prostește. Și ăsta e un gest lipsit total de respect. Când cineva te prostește în mod repetat înseamnă că nu dă doi bani pe încrederea ce i-ai acordat-o. A-i prosti insă pe oameni e la modă. Autoritățile de la București nu se feresc deloc, de-exemplu, de meteahna asta. Oamenii sunt prostiți fără niciun pic de jenă. De câțiva ani buni!

2014? Nicio șansă!
În februarie 2011 în cartierul bucureștean Drumul Taberei au apărut panourile care vesteau venirea metroului în cartier. Și a bancurilor legate de acesta. În 3 ani ani aici va fi stația ta de metrou. Suntem în primăvara lui 2017, la 6 ani distanță! Și nici măcar toate stațiile nu sunt gata.
În septembrie 2013, deci la mai bine de 2 ani de la apariția faimoaselor bannere, cu minciuna gogonată, începea efectiv săparea tunelurilor. 2014 era imposibil de atins!
2017? În primul semestru
În primăvara lui 2016 Ministerul Transporturilor anunța că în primul semestru al lui 2017 se va putea călătorii pe tronsonul M5 Râul Doamnei – Eroilor.
În mai 2016 autoritățile revin și spun că metroul va circula în Drumul Taberei spre finalul lui 2017. În august 2016 se menținea starea de optimism în legătură cu circulația metroului în zonă și se avansa ca termen, a doua parte a lui 2017. Același lucru se comunică și-n noiembrie 2016! La acel moment se organizează chiar Ziua Porților Deschise și locuitorii din zonă coboară la Orizont și Favorit pentru a admira stațiile.
Hai, 2018? Suntem în România!
Vine anul 2017 și aduce cu el, chiar în ianuarie, că metroul din Drumul Taberei va deveni metroul funcțional din Drumul Taberi abia în 2018. Schimbarea anului și implicit noua amânare erau anunțate chiar de directorul Metrorex.
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, mai împinge și el puțin termenul. Magistrala 5, sectorul din Drumul Taberei, îi va deservi pe călători abia la sfâșitul primului semestru din 2018.
Recapitulăm
În 2011 se vorbea de metrou funcțional în 2014. Dar n-a fost gata treaba nici în 2015. Nici în 2016. Și n-o să fie nici în 2017! Vorbim de 7 km de tunel (10 stații și un depou)
*în toamna lui 2016 m-am întreținut cu muncitorii care supravegheau operațiunea Porți Deschise și îi întrebam dacă într-un an sunt șanse să circule metroul. O parte credeau că e posibil. Unul dintre ei mi-a zis, citez, că suntem în România!

1 Comment

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.