Cum îți faci rost de puțină fericire?

Nu e chiar simplu, dar poți începe prin a te gândi și la tine. Procesul vine la pachet și cu un soi de furtună. Dar după ploaie, tunete și fulgere, fix cum zice clișeul, vor veni multe zile senine. Lumea va fi surprinsă când îți va auzi vocea, când îți va simți personalitatea sau preocuparea de a fi fericit. Lasă că ne ocupăm noi de fericirea ta, știm noi ce e mai bine pentru tine, îți propunem asta, asta și asta! Furtuna începe când incepi să-ți dai seama nu doar că există și altceva, ci când începi să prinzi încredere și lupți pentru acel altceva, sinonim cu a fi mulțumit în propria ta viață.

Pe scurt, fă loc în viața ta și pentru tine! Și nu te jena în a fi precupat de ceea ce-ți place. Exersează cât poți de des ceea ce știi deja că îți aduce un strop de satisfacție.  E ok să te îngrijești de ceilalți, dar nu uita niciodată complet de tine.

În urmă cu ceva vreme eu am reușit să trec prin furtună. Au fost oameni care credeau și chiar se ambiționau în a-mi spune că știu ei mai bine ce trebuie să fac. Dar ideile lor nu se suprapuneau perfect cu ceea ce simțeam că îmi aduce satisfacție. În plus, nu erau setați să mă asculte și, fără să-și propună neapărat, strecurau îndoiala. Știu ei oare mai bine care mi-e rostul? Răspunsul e în acest caz numai unul: Rostul tău e acolo unde ești fericit!

Am plecat de la ideea de a scrie un text simplu de dumincă și-am scris despre o căutare extrem de apăsătoare. Dar fericirea se exersează, se acumulează, se face deci și din doze mici. Iar acestea sunt la doi pași. Un pas făcut în spre tine e un început. Celălalt e înspre cei care îți dau voie să faci ce-ți place și se bucură și ei alături de tine.

Nu vă fi teamă de furtuni! Dincolo de ele chiar e cer senin!

(sursă imagine – http://neatoday.org)

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.