Ce ne-a adus UE?

Aș putea scrie cel mai scurt articol din istorie:

– Ce ne-a adus UE?

– Termen de comparație. Asta ne-a adus.

***

I-am văzut/remarcat pe mulți comentatori de pe net: Ce ne-a adus UE? După care urmau râuri de nemulțumiri. Ce ne-a adus, ce ne-a făcut, ce ne-a dat?…Asta e bucla! Ăsta e refrenul! NIMENI nu întreabă sincer, dar noi ce-am făcut în UE?

Nu știu de ce nu ne trece predispoziția asta de a-i considera întâi pe ceilalți vinovați sau datori! Nu știu.

Hai să plecăm pe-această ipoteză: am fost părăsiți precum niște bețivi ordinari în șanțul blocului comunitar. Ni s-au dat salarii mici, mâncare proastă și orice tentativă de a ne dezvolta țărișoara asta frumoasă și bogată a fost blocată. NU NE-AU LĂSAT! Bun. Noi cum am reacționat?

Toată suflarea a vrut, s-a ostenit, a tras la jugul istoriei, dar ei, străinii, după ce ne-au sleit, ne-au lăsat și fără bani. Este? Noi am vrut. Politicienii au vrut și ei. Toți am vrut să fie aici ca la Paris. Dar ce să vezi? Ne-au lăsat? Nuuuuu.

În fine, nu mai insist cu-aceste argumente puerile. De fapt, noi n-am făcut, cum se spune în popor, mare brânză. N-avem în ultimii 30 de ani chestii majore de pus la CV! NOI nu ne-am schimbat țara așa cum am fi vrut să ne-o schimbe UE. Noi am asistat impasibili la cum și cât se s-a furat și se fură. Și tot noi ne vărsăm oful pe agenturile străine care au făcut și-au dres.

Așa e, oameni buni, UE nu ne-a priit. Mai mult ne-a amăgit. Acum avem cu ce și cu cine să ne comparăm. Dar destinul e nemernic. Nu ne-ajută și pe noi nimeni să arătăm mai bine. Nu e corect! Ce ne-a adus UE?

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.