Colecția de modele, faza pe multinaționale!

Sursa foto – Cătălin Georgescu

S-au făcut mari cei crescuți fără modele. Au crescut cei din generația fără repere solide pe piață, generația privată de lideri credibili, cu anvergură și magnitudine, pe care să-i fi privit de jos în sus. Dar, surprinzător, oamenii ăștia au crescut bine! Și înțeleg și mai bine lumea privind aproape. Ăștia sigur și-au privit părinții și cartierul…Ei, care s-au trezit astăzi blamați-corporatiști, se uită în oglindă și înțeleg că pot funcționa cu propria lor colecție de modele. O colecție fără staruri, dar cu aptitudini și competențe viabile.

Pun pariu că mii dintre tinerii corporatiști ieșiți în piață provin din familii simple. Nu neapărat modeste, dar simple! N-au părinți care să fi călărit județe în timp ce au schimbat 4-5 partide. N-au nici mătuși, nici rude prin AGA sau prin saga neocomuniștilor care au izbutit. Ăștia au fost obligați de soartă s-o ia la pilă, pe metoda clasică: interviu, 8-10 sau chiar 12 ore de captivitate la birou, avansări lente și mici evadări cu iz occidental pe la city-break-uri sau festivaluri.

Generația asta e nervoasă și mi se pare că o irită și mai rău faptul că acum e stigmatizată. Uite-i pe tinerii frumoșii și liberi, ha ha haaaa, care s-au vândut multinaționalelor. Păi ce variante sunt în țară, oameni buni? Că „agitatorii” ăștia frumoși și liber n-au pe mama sau pe tata ceva mare la județ sau la centru și nici nu pot toți să aplice pentru un post la cabinet, la domnu’ demnitar. Ce e cu lupta asta de clasă, atât de stupid orientată către unii care trag la jug aici?

Am mai zis lucrul ăsta, dacă o pătură n-ar fi reușit rapid să fugă pestre granițe și dacă o alta n-ar fi migrat spre cuburile multinaționalelor, țara asta făcea implozie, nu?

Și tot tinerilor li se aruncă acum faza cu instabilitatea. Nu vă răsculați! Stați cu capul plecat și mergeți gratuit cu trenul! Fuck off, bă! Tineri crescuți fără modele știu și nici nu uită că părinții lor n-au furat. Demnitatea e la ei nu la demnitari. D-aia tremură în piață și n-or să mai accepte să vă spele vouă jeep-urile! Sper.

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.