Ce trebuie să facem mai des? Să râdem!

La ProFm e un concurs foarte interesant. De fapt, foarte curajos. Pentru un premiu consistent, ascultătorii trebuie să imite sunetul porcului…

Știu, unii oameni (foarte puțini!) se încruntă. Asta ca să nu zic direct că sunt un pic ipocriți. Își pun copiii să imite toate animalele, ar face și ei precum vaca, precum cococșul, dar precum procul…li se pare de porc. Incomod sau inadecvat. Nu știu să-ți explice de unde li se trage jena, dar porcu’ are el ceva!!! E urât! Porcul e așa…e…măi, porcul e…eu n-aș face.

Da. M-ați convins! Porcul e bun la păpică. Piftie! Și-atât.

Măi, incruntaților și rezervaților, sunt zeci de animații, basme și povești cu porci. Și chiar sunt simpatice! Problema e la voi! Nu știți și, treaba voastră de ce, nu vreți să vă jucați! Vestea bună e că mulți ascultători se joacă. Au acceptat convenția și încearcă să fie cât mai creativi. Asta ce înseamnă? Înseamnă că râd! Se amuză! Cântă! Grohăie! (Ce scandalos!) și dau rutina unei dimineți pe 5 minute de fun. Unii dintre ei, cei mai creativi, primesc și premiu. Și-l merită din plin.

p.s. Ah! Și eu sunt subiectiv așa că trebuie să analizați atent dacă argumentele mele stau în picioare. De ceva vreme lucrez la ProFM! Și-mi place că ai mei colegi au acceptat provocarea de a-i căuta pe cei care au factorul groh. Nu le zice nimeni ascultătorilor să fie porci în viața reală(și-n societate sunt atâtea exemple!!!) ci îi provoacă la un joc. Ai în tine un minimum de resurse pentru a nu te mai lua chiar atât de mult în serios? Atunci încearcă să râzi mai mult! Chiar și de tine!

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.