Și dacă #SperSăCrapi e un avertisment?

Dacă în tot ce s-a rostogolit azi pe net, cu ecouri de bășcălie, e ceva profund?

Dacă întâmplarea de pe Facebook-ul celor de la Hotnews ne spune ceva destul de important? Dacă, neintenționat, inofensiv și cu naivitate, cel care a apăsat butonul Publish, n-a iscat doar o isterie amuzantă pe net și le și transmite ceva celor care se cer la vârf în politică.

Oamenii au ajuns să le dorească răul ăl mai rău celor care fură, mint, trișează! Pe față, fără perdea.

screen-shot-2016-11-02-at-21-06-09Nefericitul eveniment din Colectiv are magnitudine. Iar cutremurul de-atunci încă se resimte. Ne-am certat grav în toamna lui 2015 noi, alegătorii, cu ei, aleșii. Doar ne-am certat. Amărăciunea și tensiunea au fost însă înfiorătoare.

Din revoltă amestecată cu neputință s-a născut poate și #SperSăCrapi. DRefularea (Ms, Alex!) s-a produs pe Facebook. Pe strada principală, dacă vreți, a existenței noastre virtuale. Ce o să urmeze? Se va ajunge ca cineva să cedeze și-n offline?

Îmi permit să le dau politicienilor un sfat. Nu vă mai jucați! Lipsa de responsabilitate poate avea consecințe grave. Când voi o luați razna și ne faceți rău, va fi foarte greu să le pretindeți oamenilor obișnuiți să fie echilibrați.

Să ne considerăm cu toții norocoși. În alte țări, cei care-și pierd cumpătul și chiar speranța nici nu mai trimit semnale. Să fim conștienți de asta și să avem grijă! Toți!

(p.s. îmi ilustrez materialul de azi cu o imagine găsită pe net)

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.