Nenorocitilor, stim! (Guest Post)

by Alexandru Pomană
Stim ca nu o sa va opriti din furat. Ca faceti asta de ani de zile, ca depindeti si sunteti datori unii altora. Stim ca altceva nu stiti sa faceti. Stim ca astfel va protejati pe voi, copiii vostri, parintii, alte neamuri si prietenii.
Stim ca depindem de voi. Ca daca avem nevoie de un doctor bun, din aparatul de stat, este posibil sa fie al vostru. Stim ca ati construit cadrul care ne face pe noi, dar si pe ei, sa depindem de voi.
Stim ca gresim. Ca uneori ii hulim pe cei pe care ar trebui sa ii intelegem. Ca omul simplu, foarte simplu, are nevoie de un placebo, desi nu stie ce e ala. Si pastila pentru el poate fi o noapte de coada urmata de un pupat de moaste.
Si interesul tau nu e sa il destpeti pe el si sa ii dai accesul la o pastila adevarata care sa il faca bine. De fapt nici nu ai cum, nu poti, nu stii, chiar daca ai vrea.
Stim ca nici tu nu crezi faza cu Soros. Dar stim ca unii din ai tai cred. Si stim ca d-aia o folosesti.
Stim ca noilor cavaleri ai dreptatii le curge din gura. Si stim ca nu sunt tocmai cavaleri. Si stim ca au si vor avea defecte. Si ca unii dintre ei se vor dovedi lepre. Dar stim ca sunt mai in regula ca tine. Mult mai.
Stim ca pe orice om bun se urca zece paraziti. Ca sunt acolo, pe el. Ca ne privesc in ochi si ne iau de gat daca ne vad pe strada. Si vreau sa stiti ca stim ca astia sunt mai nenorociti ca voi.
Stim ca nu ne vom vindeca vreodata, sa fim sanatosi complet. Nimeni nu este. Stim asta si suntem realisti.
Stim ca in contracte puneti virgule acolo unde ar trebui sa fie puncte. Si incurcati, voit, rol cu ron.
Stim ca daca ati avea puterea completa unora ne-ati taia mainile. Si limbile. Stim si ca o varianta ar fi sa ne crutati si apoi sa imbracati haina salvatorului milos. Ca deseori va place sa credeti ca sunteti niste super oameni.
Stim ca in serile voastre de spritz suneti sinceri cu voi. Va dati cravata jos, ragaiti a relaxare si va spuneti ca nu va e asa de rau. Ca nu mai e asa de bine ca pe vremea lu’ nea Nelu, dar ca nu e rau. Si spuneti “Doamne-ajuta!” si dati noroc.
Stim ca sunteti niste hoti de buzunare. Si ca atunci cand va prindem cu mana in haina noastra deveniti agresivi. Stim ca este un reflex de autoaparare. Si stim ca atunci sunteti in cea mai vehementa forma a voastra. Sa stiti ca stim ca daca aveti vehementa cu voi sunteti in dificultate. Pentru ca nu stiti sa fiti nervosi, nu ati fost nevoiti prea des.
Stim ca vom convietui impreuna multi ani de acum incolo. Stim ca suntem ca niste vecini de bloc, toti mutati cu acte, iar voi sunteti aia care faceti galagie si ne furati hainele de pe balcon. Dar sunteti mai vechi in bloc ca noi si aveti si loc de parcare asfaltat de voi, deci al vostru.
Stim ca multi sunteti inculti. Si deloc dotati nativ. Prosti d-aia crunti. Lemn de prostie. Si d-aia sunteti de multe ori stagaci in manipulare. Sau in declaratii. Sau in actiuni.
Stim ca sunteti niste nenorociti. Si ca si voi, in sinea voastra, stiti asta.
Stim toate astea si e bine sa ni le aducem aminte din cand in cand, ca sa nu le uitam. Ca sa stim in continuare.

(sursa imagine – http://articles.pk)

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.