Rotundul care ne face oameni

Nu se vede cu ochiul liber, dar jucătorii de fotbal nu alergă după o banală minge. Ci după un bulgăre-fantastic, care deși nu-i de omăt îi repetă capacitatea de acumulare, prin rostogolire. Astfel, plimbat din picior în picior, balonul magic acumulează și acumulează straturi de energie de la aproape toată populația planetei.

Rotundul se rosotogolește și strânge în jurul lui patimi, înjurături, oftaturi, strigăte de bucurie, lacrimi, dileme, priviri pline de deznădejde…Câtă atenție și câte personaje de basm sunt croșetate în jurul acestei biete „verze”! Câte crampoane îi mângâie cusăturile doar pentru că un copil se visează rege, aclamat de o arenă arhiplină!? Ce putere de a ne inspira are „coțofana” asta!

Introducere lungă, cu accente asumate de patetism…de care, se pare, am nevoie. Am pentru că mă bucur când dau peste argumente care validează faptul că sportul ăsta nu e doar industrie, pariuri și mafie. E și un excelent fabricant și cultivator de întâmplări frumoase. La câteva dintre ele mă opresc chiar acum. Sunt recente, de la turneul european aflat încă în desfășurare.

Aici avem  comentatorul frenetic islandez, care e absolut contagios:

Și-aici, cântecul dedicat unui jucător irlandez care n-a prins nici măcar un minut la Euro2016. De fapt, nu e despre cântec secvența următoare. Nu e despre Will Grigg și nici despre statistică. E despre bucuria cu care trăiesc unii fotbalul și de felul fabulos în care reușesc să o transmită și altora:

 

Despre Euro2016 scrie mișto și pertinent Mircea Meșter. În plus, (și-aici vine o altă poveste) el face un gest elegant și pune Seria de articole Euro 2016, faza pe fotoliu în slujba unei cauze umanintare. Respect, Mircea!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.