Dar de antena națională cine se ocupă?

Ok, avem un cartof fierbinte și-l rumegăm fiecare după pricepere: soarta Antenei3. Până și președintele s-a băgat în horă și asta ar fi trebuit să ne dea nouă dimensiunea și greutatea subiectului.

Zilele trecute vedeam cum, in tot acest vârtej, Adelin Petrișor, încerca să strecoare, pe pagina personală de Facebook, un „mărunt” topic, și anume soarta televiziunii publice. Atunci am avut următoarea revelație: ok, au ajuns la urechile mele dificultățile financiare ale TVR-ului, dar și mai îngrijorat ar trebui să fiu de faptul că nu mai e nimic urmăribil acolo. Canalul televiziunii publice nu-mi propune mie nimic atractiv.

Îndrăznesc deci să emit următoarea judecată: o televiziune publică slăbită financiar, dar și slabă editorial (să mă ierte cei care chiar se străduiesc acolo!) este echivalentul unui atentat la inteligența unui popor. Cei care doresc sau întrețin un post public de televiziune, care nu are forța de a propune programe de calitate, nu doar că își iau mâinile de pe creierașul omului de rând, dar îl și aruncă pe-acesta cu îndârjire către contentul de tip tabloid și degrabă făcător de rating.

Și, din nefericire, nu l-am văzut pe Iohannis să se alarmeze, să se consterneze și să se revolte că nația pe care o păstorește nu are acces la programe decente la TVR. E jenant să vezi cum televiziunea națională a ajuns atât de goală de conținut pentru publicul care trăiește în 2016. Îmi cer încă o dată scuze față de cei harnici și bine intenționați de-acolo, dar nu e suficient să-l lași pe Dinescu cu polonicul în mână să-și erodeze carisma și lăutarii.

Sigur că instabilitatea financiară alterează lucrurile. Dar de ce suntem lipsiți de reacție? De ce să-ți faci timp și loc în discurs pentru Antena3 și nu pentru postul public.

***

Închei prin a lansa un avertisment. Nu suntem departe de o confruntare, de o ciocnire între civilizații. Oamenii care au preocupări ceva mai elevate, care știu că informația e la un click distanță vor avea de împărțit cu cei încă manipulați de posturile comerciale și politice mai mult decât Like-urile unui președinte. Vor avea de tranșat traseul acestei țări spre normalitate. Deocamdată Iohannis a comis-o și s-a plasat în tabăra celor care nu l-au vrut sau nu l-au văzut președinte. O mișcare politică…dubioasă. O poziționare greu de înțeles, din care aș putea deduce că mr. Klaus n-are planuri pe termen lung. Publicul Antenelor se va stinge, natural, înaintea generației Facebook. Răzbelul s-ar putea rezolva deci și pașnic, în timp. Doar că răbdarea nu e tocmai cea ce îi definește pe tineri.

Deocamdată au dat Unlike.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.