Un cioban și un parlamentar

Dacă ar trebui să aleg cu cine să ies mâine la masă și singurele variante ar fi un cioban și un parlamentar, sigur aș evita parlamentarul. Acesta din urmă, bag mâna în foc, ar ieși numai el ghiftuit și, clar, ospățul s-ar consuma pe banii mei. Prefer deci ciobanul.

În concluzie: aleșii neamului sunt de neales. Nefrecventabili! La pachet. Și, să vezi dramă, îmi permit luxul de a generaliza. Reputația unui parlamentar nu face astăzi nicio brânză. Și e vina lor, nu a oilor.

Reputația politicienilor e astăzi mai rea decât cea a lupilor care atacă stâna. Asta pentru că ei încă se mai pretind câini și apărători ai intereselor noastre. Dar lipsa lor de loialitate și fuga lor de responsabilitate n-ar fi tolerată nici măcar în vârf de munte. Prefer deci, fără nicio ezitare ciobanul.

Ca ultim argument, în favoarea ciobanilor v-aș spune că o găleată de brânză face mai mult decât una electorală. Pe una dai bani și ei brânza. Pe cealaltă, dai taxa pe autostradă, spre exemplu, și primești, peste 4 ani, o altă găleată, la fel de electorală.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.