E un pamflet?

Bine ați venit în România! E un pamflet! – Eu aș le-aș spune tuturor celor care trec pe-aici. Ba chiar aș completa cu e o caricatură. Totul se justifică și se scuză mai nou prin trimiterea asta seacă la pamflet. Și nu vorbim doar ce de ce se întâmplă la radio și tv, ci și despre ce e dincolo de geamuri și lunete. Autostrada x trebuie demolata. E un pamflet. Salariile profesorilor? Pamflet. Parlamentul, primăria, pușcăria? Pamflet. Și, firește, Măruță, Capatos, Acces Direct, Radio Zu, Badea? Toate’s  pamflet.

Bășcălia ieftină băsesciană, pe care o regăsim azi în discursul lui Ponta, dar și tăcerea arogantă a lui Iohannis, e ca un putregai intrat într-o simbioză bizară cu un popor de zombinași. Am ajuns niște oameni inerți din punct de vedere civic, niște livizi, care iși hrănesc ‘telectul cu o chinuită caterincă de birt.

Bine ați venit! Suntem o țară cu atâția pamfletari-flașnetari pe care îi fură arbitrul și d-aia nu dau ei ora exactă în industria globală umorului. Din scremutul unor plagiatori leneși nu izbutește nici măcar o glumă bună. Dar ne ies niște pamflete de Grammy, Oscar și Pulitzer. Ai auzit Buzdugane, Pulitzer! P-U-L-I…tzer! Ha ha ha haaaaaaa!

Final. Plus o notă:

 

Până și occidentalii își lasă principiile în papuci la graniță și se aruncă lacomi în țara pamfletului. Corupția miroase nasol doar la Bruxelles, dar pe mulți dintre șefii de multinaționale i-a ajutat neseriozitatea românească, în viață și bani gheață.

Acest text nu e insă un pamflet. Din contră.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.