Robbie și robii

Situație: ești prima oară într-un oraș fabulos. E chiar locul unde ai visat să ajungi. Urci în autobuz și îți tremură picioarele de ce urmează să vezi. Înăuntru e foarte cald. Din ce în ce mai cald. Transpiri și mintea abandonează extazul…De ce nu dă drumul oare la AC? Dincolo de geam e magie curata. E cu mult peste ceea ce credeai că o să vezi. E muuuuult prea cald. E foarte ciudat. În mintea ta încolțește ideea că ar fi bine ca acest trip să se încheie curând. Cobori și pământul ți se mișcă sub picioare. Ești coplești de ce ai văzut, dar bulversat de căldura ce ți-a alterat experiența. N-ai prevăzut una ca asta. Ajungi acasă și prietenii te vor lua peste picior. Ți-a fost setică? N-ai băut apă acasă? Nu ți-a fost suficient de frig iarna trecută? Ce dragă, ai plătit pentru excursie prin oraș nu pentru răsfăț…

Concertul lui Robbie Williams a fost, clar, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului 2015. De actul artistic cu greu poți agăța reproșuri. Fluent, bine produs, onest transmis către public. Profesioniști. Dispoziția publicului de-a participa la un show de talie europeană nu poate fi pusă în discuție. Și totuși ceva a stricat vibe-ul și firma.

Și pentru că uneori e suficient să ai o muscă-n ciorbă pentru a-ți pierde apetitul, nebunia de la zonele de „setică” le-a zgândărit oamenilor starea. Putem să-i judecăm cât și cum vrem! Balcanismul și amatorismul organizatorilor le-a activat un pitic pe creier. Un căcat de întâmplare, ce putea fi evitată, le-a alterat experiența. Scuzele, baxurile de bere și tacticile de PR nu pot șterge cu buretele această mică-mare scăpare.

Organizatorii concertului s-au comportat fix ca PSD-ul din vremea lui Adrian Năstase. Au fost preocupați să-și asigure prin diverse pomeni presă favorabilă și au uitat de fix acele detalii care distorsionează realitatea. Cei care au fost la pomana, clar au o problemă de etică și se plasează fix în zona subiectivismului jenant: noi ne-am simțit bine, noi am băut acasă, aici n-a fost coadă…deci n-a existat nicio problemă.

Din nefericire a existat o problemă. Și, repet, ea putea fi foarte-foarte ușor evitată. Dacă atitudinea ar fi fost alta. Trebuie să încetăm cu nepăsarea. De ce să fie taman ei, plătitorii, robii neputinței și incompetenței organizatorilor. De ce n-ar merita și românul, oricât de provincial și needucat ar fi el, de cei 180 de RON o experiență cel puțin la fel de curată ca la Londra, Paris sau Milano? Știau câți oameni vor fi acolo, știau că va fi cald, știau că nimic nu trebuie lasat la întmplare pentru că, iată, o mică bubă i-a generat întregului corp o stare de disconfort.

La final, ca să și glumim, propun principe străin, staff exclusiv german și Bucureștiului să i se spună Budapesta. Mereu! Dacă și-așa iese prost, renunțăm la ideea de a mai face concerte și le vedem acolo unde sunt deja prietenii și rudele noastre la muncă. Acolo vor fi și autostrăzi, și stadioane și corturi cu apică pentru setică…

 

sursa foto: Twitter-ul lui Robbie.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.