Hora pe rețele

De câți oameni e nevoie pentru o horă. De unul singur. De cel hotărât s-o facă. Apoi aderă și ceilalți.

E nevoie deci de cel curajos, de cel puternic, de cel care știe jocul, de lider, de cel harnic și deloc prăpăstios, de cel care poate zâmbi și remedia situația când nu ies pașii, de cel capabil să-i inspire pe ceilalți. E nevoie, spre exemplu, de un sportiv precum Halep pentru ca noi să-i întindem mâna. În jurul ei, astăzi, facem o horă. O hora – scuzați cliseul – a bucuriei și respectului. Îi lăudăm jocul, determinarea, dar și forța de a ne coagula.

Sursa: wtatennis.com

Sursa: wtatennis.com

Cine se mai incumetă la așa ceva? Cine poate face magia asta și rezista presiunii? Cine mai face asta? Cine ne mai pune astăzi, pe toți, pe-acelasi jar? Cine și când ne-a mai trasat cineva, chiar și pe terenul de tenis, tușa interesului comun? Eu iubesc la nebunie serile în care vibrăm împreună pe Facebook sau Twitter pentru Simona. Nu-mi pasă câți și cum sunt cei care o fac doar de dragul trend-ului. Poate chiar noi suntem uneori cei ipocriți. Deși nu prea avem cum cu fata asta, care nu ne împinge decât la bucurie sinceră. E dificil în spațiul ăsta să-i strângi pe oameni și să-i faci să fie deschiși, toți, la o singură adiere, la o singură idee. Ăsta MOTIVUL pentru care mi-e dragă Simona. Pentru că ne face pe toti, intr-un moment anume, buni, naivi, vulnerabili, încrezători și chiar mulțumiți de o anume situație. E o secvență rară.

La ora la care scriu aceste rânduri dansăm hora pe rețele, dansăm în ton cu vremurile,…ne țopăie degetele pe tastatură de bucurie. A câștigat Simona și nu e doar atât. Ne-a adunat! Din nou. Adică ne-a învins predispozitia de a ne împărți în tabere.  Un sigur om, un singur pretext pentru o mână de oameni. Când joacă Simona suntem un grup si, poate e o vorbă mare, o țară. E fix cum îmi place. E fix ce îi trebuie unui grup eterogen, format din încruntați și măcinați de ziua de mâine, pentru a-și recâștiga încrederea și plăcerea de a conviețui.

În Simona s-a strâns toată ambiția pe care nu o avem noi în a porni hore. Ea și cei capabili de o asemenea magie nu merită decât recunoștință.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.