Guzganu’ auriu

Destinul țării tale e confuz și chiar nedrept atunci când el poate fi influențat cât de puțin de o așa capacitate politică, de o așa personalitate complexă precum este Elena Udrea…

Să recunoaștem, încă din vremea în care eram copleșiți de naivitate electorală și mizam pe Dreptate și Adevăr, simțeam cu toții o jenă când doamna avea ceva de spus. Dar ni se părea inofensivă și oarecum utilă folclorului și umorului de tip Divertis. A existat deci o indulgență și-o toleranță stupidă la personajul ce apărea în diverse scene și scenete lângă președinte și nu bănuiam vreodată că taman dânsa o să fie mai jucătoare decât Traian Băsescu.

Din nefericire, pentru toata lumea, cea pe care obișnuiam s-o alintăm Nuți a învârtit niște treburi prin țară. A deținut „foncții” și mai mult decât atât: a aranjat și-a discutat diverse despre mersul țării. Gale de box, turism, dezvoltare, procurori, servicii etc. Deci traseul tinerei noastre societăți a fost marcat și de prestația acestei doamne care-n biografie ține să sublinieze că nu e din Pleșcoi. A recunoscut chiar dânsa recent, că între multe alte lucruri pe care le-a făcut, a discutat cu Ponta s-o pună dom’le pe Kovesi la locul ei, a mai avut discuții și cu Maior de la SRI, cu Ghiță de la televizor (e posibil chiar și cu Oreste de la departamentul paranormal) a tocmit și lăutari, adică ziariști care să cânte la cerere și-n general a trăit o poveste de amor lângă un domn, Cocoș (e haios scris și fără diacritice!), un tip de soț despre care ba a știut, ba nu a știut niște lucruri… fix ca-n viață.

În plus Elena și-a mai însușit și meseria de a-l informa pe Băsescu despre nimic și orice, că doar nu era de lăsat omu’ să se plictisească acolo la Cotroceni.

Pe scurt, doamna Udrea a jucat în Liga Campionilor când noi ne gândeam că ea poate da, cel mult, ora exactă la farduri, ojă, andrele și facultăți de urmat pentru divele de la pagina 5. Nu, tată! Ea se cunoaște cu lume importantă și lumea importantă a avut tot interesul să se cunoască cu ea. Așa a devenit Nuți varianta feminină a guzganului rozaliu – un alt personaj de legendă din politica românească de după ’89.

Guzganu’ auriu are acum lucruri de spus și presa e hipnotizată de întâmplările prin care a trecut. Dom’le, femeia asta a fost a doua, după Dumnezeu, ca prezență și implicare în drumul României din ultimii ani! Și nu m-ar mira s-aud că e implicată și-n alegerea culorilor sacoului lui Florin Busuioc. O astfel de întâmplare ar eclipsa dosarul Microsoft, nu? Udrea nici dacă ar fi ajuns președinte n-ar fi fost conectată la atâtea trebi importate ale țării. Indiferent spre ce direcție se va îndrepta cariera ei, se pare că a fost cineva în viață. Altfel nu-mi explic de ce serviciile, televiziunea și talpa țării i-au acordat o așa mare atenție.

Doamne-ferește, mă gândesc cu spaimă că fără Nuți, poate astăzi nu mai eram în NATO sau în UE, iar președintele n-ar fi avut și el de la cine să mai afle rubrica diverse. Și pun pariu că sunt oamenii, din diverse cercuri, care pot afirma cu mâna pe inimă că fără această Elenă în această viață publica și politică, am fi fost mai săraci… Cel puțin unii dintre ei…

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.