Pierdut televiziune publica

Mircea Dinescu bucataresti ceva la TVR. Am scris si pe Facebook despre rezervele mele in legatura cu produsul lui, in sensul ca nu s-ar suprapune cu interesele publicului…

Acum se incheie insa campania electorala si pe postul public n-am avut dezbatere/confruntare intre cei doi candidati ramasi in cursa. Nu conteaza cine si cum a reusit „performanta” asta, nu mi-am propus sa scriu despre vinovati. E important ca vom avea un presedinte ce si-a etalat ideile in dezbatere, la privat. Sa nu ne-ascundem dupa deget, pentru ca nici eu nu se mai ascund. Politicienii si-au impartit televiziunile in favorabile si nefavorabile. Ca un act de curaj le frecventeaza, rar, si pe cel ne…Televiziunea publica a ramas insa de caruta. Si-atentie, nu televiziunea-cladirea, ci televiziunea aia care se cheama „nationala”.

Repet, nu caut vinovati. N-am insa cum sa nu observ ca televiziunea publica e ocolita in cel mai cu miza eveniment politic de la noi. E ca si cum cineva ne spune ca publicul televiziunii nationale nu merita si n-are de ce sa arbitreze meciul pentru Cotroceni. Cel de la Realitatea, de exemplu, a fost mai norocos. Nu scrie insa in Constitutia Romaniei ca cetatenilor le este garantat dreptul la televiziune prin cablu sau satelit, ci dreptul la a fi informati. Credeti ca publicul TVR a fost corect informat?

Televiziunea publica a fost ucisa prin omisiune. Au sarit-o din schema niste oameni iresponsabili si niste oameni care n-au nicio treaba cu respectul fata de toti oamenii acestei tari. Toti prindem TVR-ul, nu-i asa? Stiu, nu inseamna neaparat ca ne uitam la el, dar daca cel mai important om din stat ar trebui sa anunte ca intram in razboi unde s-ar duce? La B1 sau la Antene?

Sunt confuz, contrariat si revoltat. Romanii platesc pentru televiziunea publica, iar ea nu le poate oferi cea mai importanta transmisiune a unui eveniment politic. Sigur ca nu e corect si sigur ca nu e normal. Si sa va mai zic o nedreptate. Cine plateste pentru aceasta situatie anormala? Cum putem noi, publicul televiziunii nationale, sa-i sanctionam pe cei care ne-au privat de-acest duel. Hai sa formulez si mai direct: cine e responsabil ca Ponta si Iohannis n-au fost impreuna intr-o emisiune la TVR?

Viitorul presedinte o sa intre in istorie. O istorie la care n-au avut acces toti cetatenii tari si eu cred ca e mare-mare pacat si in mod sigur RUSINOS.

Pierdut televiziune publica. Asta e mahnirea mea, domnilor viitori presedinti!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.