Noi ai cui suntem?

Sa zicem ca in politica exista o suprapunere totala de sens intre a convinge si a manipula. Sa admitem ca masa de manevra are nevoie, ca-n basme, sa aleaga intre bine si rau si tuturor le este mai usoara munca atunci cand lumea se imparte intre antenisti si basisti.
Ce se intampla – ma intreb – cu cei care cauta sau sunt deja in zona neutra, care vor fapte si nu emisiuni de spalat minti. Ce se intampla cu cei carora le e si jena sa le spuna, atat basistilor, cat si antenistilor, ca pentru ambele tabere nu sunt spitale sau autostrazi. In fine, niciuna din aceste tabere nu este la modul serios luata in seama, la capitolul nevoi, lupta celor pentru care ies in strada fiind cu mult peste daca nu contra destinelor lor.
Pentru cine mai contam noi aia dezamagiti ca fratele intaiului om in stat s-a tras de manecuta si euroi cu interlopi. Pentru cine mai contam noi aia care platim prosteste o benzina supra accizata in ciuda demonstratiilor ca experimentul – poate si el copiat- initiat de Ponta, are efecte fix pe dos.
Poate nu ne crede nimeni si e nevoie sa o spun eu: Sunt si oameni care nu au uitat de colonelul Turcescu, de cum si-au salvat duduitele Udrea banii de posete pe carca unor parinti profesori, medici, politisti…Sunt oameni care au gustat din plin revansa justitiei in fata mogulilor, acestia din urma intretinand o presa, o clasa politica si o societate murdara. Suntem jenati si revoltati de cum cauta premierul, dimpreuna cu o copila, MTO-ul pe un tavan fara Google Map. Apropo de Google, Predoiu si Monica Macovei isi imbunatatesc ratingul de popularitate online cu ads si sponsored stories, oarecum in aceeasi cheie a datului cu bani in media pe care o practica Nastase. Nu e de nasul lor sau a alora din tabara „Fa Doina” sa mai miroasa coclauri si fasolea mancata de bunici, antenisti, basisti sau nostalgici comunisti? Lui Ursu ii pute Klaus Johannis, dar defileaza cu Ghise, Ciuvica, Badea… Ce ridicol! Lui Basescu ii sare busola la diverse mape profesionale, dar la fiica mica sau la frate n-are repere de etica. Seful statului meu iese solidar din criza economica, dar intarit cu bonitate pentru un credit urias.
Sa nu ma lungesc, intre ostile televizate ale lui Turcescu, Gadea, Gusa, Ghita, in zona neutra, mai sunt ceva oameni. Ai cui?
Cred, citez din ministrul finantelor, din tot sufletul, in vorbele lui Neagu Djuvara ca salvarea vine din educatie… si poate din trecerea timpului peste niste generatii cu defect. Din pacate, dincolo de ce se fura, pornind chiar de la ceea ce se intampla in scoala, e ingrijorator ce se vinde: suflet, demnitate si obiectivitate. Pe banii multi sau pe iluzia ca intr-o zi te ridici din randuri basistilor sau antenistilor si ajungi chiar camarila sau ocrotit al vreunei tabere.

Educatia nu se face cu televizorul dechis pe B1 sau Antena3. Educatia nu e cu fata la ecranul celor care iti arata ce vor ei. Trebuie sa invatam sa iubim cinstea, morala, adevarul. Nu sa avem noi bemveu, x case ca Nastase, Badea audienta, si Udrea tinute. Sa ne fie tuturor mai bine!

Sa incheiem amarciunea si oda neutrilor dezamagiti cu o gluma: stiti unde ar trebui sa se consume o lupta crancena intre basisti si antenisti: pe una din autostrazile inexistente Pitesti – Sibiu sau Comarnic – Brasov.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.