Pasaj cu finalizare

Trec zilnic peste pasajul Basarab. Ba chiar fac un soi de naveta, batand Bucurestiul de la un capat la altul, si ii resimt din plin utilitatea. Unde mai pui ca e si piesa…de videoclip si poster de campanie electorala. E insa ceva acolo, pe pasaj, care ma deranjeza la culme, ca si cum o musca mi-ar alerga jucatorii de nationala pe ecran, fix la un meci de campionat mondial. Pe mine ma enerveaza si chiar ma jigneste bucata aceea de metal cu „Inceput de Basescu, Terminat de Oprescu”. Pe ce baza dom’le? Adica de ce si-ar pune cineva numele pe „monument”. E semnatura arhitectului? E omagiu eroilor patriei? NU. E fix un cacat de reclama, de mizerie electorala cu iz mioritic. Ce a vrut sa zica autorul? Ca cineva si-a facut treaba, nu? Taticu’ ne-a facut pod? Ce dragut! Vaaaaaaaaai! Asta e o stire! Sa facem o placuta!

Bai ce prostie si ce jignire la adresa bucurestenilor. L-ai facut din banii tai? Ai fost sef de proiect si mare vizionar sau ai fost un vremelnic edil disperat dupa popularitate si un nou mandat?

Pastrand logica, propun la intrare in tara o placuta cu mesajul „Inceputa de Decebal, aproape terminata si epuizata de FSN, Ponta, Oprescu si Basescu.” Sa faci un titlu de glorie ca ai facut ceea ce trebuia facut e chiar fantastic. Tupeu da golan, cum ar puncta edilu’. Dar, cum spuneam, in Romania e o stire cand se termina lucrarea.

Ganduri incepute si terminate de Bogdan Ciuclaru.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.