Imparte un copil cu un maidanez

O campanie impotriva bunului simt si a civilizatiei, intretinuta de o administratie impotenta si grosolan de inepta.

Nu doream sa ajung unul dintre cei care isi gasesc un of in viata de online (facebook, blog) jelind dramele altora. Nu doream sa fiu unul din miile care au o parere in disputa urbana, de ev mediu: copii vs maidanezi. Dar nu pot sa tac.

Societatea pastorita de ei si acceptata orbeste de noi e putreda pana in maduva oaselor. E bazata pe minciuna si ipocrizie si chiar pe golanie meschina. Scriem „Siguranta si incredere” pe usile masinilor de politie, dar ne mananca maidanezii pe strazile orasului mic ( ce ironie!) Paris. Jigodiile care musca nu s-ar fi intamplat fara concursul altor jogodii de la primarie pana la unele ONG-uri. E dur, e trist, e revoltator.

Un copil e doar o cifra in bilantul coltilor scapati de sub control si izvor pentru valul nemultumirilor noastre pe Facebook. Nu e suficient si ar trebui sa stim ca in doze diverse suntem complici la crimele din jurul nostru. O comunitate solida, cu spirit civic educat, cu emotie reala (alta decat cea propagata prin statusuri) ar fi luat pe sus (la propriu) birourile si chiar capetele celor vinovati. Nu instig la violenta, ci la suparare. Si toleranta 0 fata de nedreptate. Suparare crancena, amara, fara compromisuri, suparare care sa nu-si gaseasca consolare pana nu vedem demisii, amenzi, catuse.

Celor ce vor sa fie primarii, ongistii si administratorii destinelor unui oras trebuie sa le cerem sa-si asume raspunderea! Pana atunci, ramane intrebarea: oare care este urmatorul copil pe care trebuie sa-l impartim cu un maidanez?

p.s. va rog sa nu faceti in nici un fel apologia milei fata de bietele animale!

2 Comments

  • dan spune:

    Pai pe principiul asta hai sa omoram si toti ursii, sa bagam la puscarie toti tiganii, toti soferii, sa daramam muntii, sa secam apele, si pe urma sa-l votam, din nou, pe „fac sens doar cand e vorba de capital politic” basescu.
    Da, magarii care ne conduc ar fi trebuit demult sa faca ceva, dar tu, daca treci pe strada si vezi un caine, ce faci, intorci capul, il gonesti, dai cu piatra sau ii dai de mancare.

  • Ioana spune:

    Pe net toate caprioarele se vitrioleaza si iubesc cainii maidanezi, dar n-ar lua nici unul acasa…ele vor bichon. Si toata ofuscarea asta in timp ce stai si te intrebi in mod legitim daca e in regula sa iti mai lasi copiii afara la joaca

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.